Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ennyire hihetetlen a világunk?

Ennyire hihetetlen a világunk?

Figyelt kérdés

Akárhányszor végig fut a fejemben hogy jött létre a világunk, a hideg kiráz! Hogyan lehet ennyire felfoghatatlan valami. Az ősrobbanás után hogyan jött létre minden. Eleve az ősrobbanás miből lett, hogyan történt az egész, erre senki sem tudja a választ. Hová halad az univerzumunk? Miben folytatódik, hová növekszik?

Hogyan jött létre az élet? Egy kémiai-biológiai reakciók vagyunk vagy valami több? Vannak e földönkívüli életformák és ha igen van e a miénkhez hasonló “intelligens” élet? Olyan amit mi annak nevezünk?

Hihetetlen mennyire természetesnek veszünk mi emberek mindent ami történik és közben mennyire bonyolult, felfoghatatlan világban élünk. A hideg kiráz ettől. Mi ez? Miért van a világegyetem? Feldolgozni nem lehet…Mit gondoltok erről?

2021. szept. 8. 09:40
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

[link]

Ez nagyon izgalmas videó

2021. szept. 9. 11:54
 22/23 anonim ***** válasza:
#2-es én tagadom a te istenedet és meg is tudom indokolni. Akárhány vallásos embertől ezt megkérdeztem, senki sem tudott rá válaszolni. Nos lássuk. Ha adva van a te istened, aki teszem azt a bibliában leírt módon teremtette meg a földet, állatokat, növényeket stb.... Na igen, de a földön van több tízezer vallási felekezet és ezek közt több száz más istent és más teremtést írnak le. Az egyik kínai vallás szerint az Ősatya hajából lettek az erdők és a könnyeiből a folyók. Na most ezt magyarázd meg, hogy hogyan lehetséges, hogy a teremtés elméletek nem vágnak egybe. Igazság csak egyetlen egy lehet. Nem lehet ennyi féle különböző. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy egyiknek sincs igaza. De tételezzük fel, hogy az egyiknek még is igaza van. Miből gondolod, hogy az pont a te vallásod ? És erre te azt válaszolod, hogy pont a te vallásod az igaz. Igen ám csak az ősatya hívők is pont ezt mondják a saját vallásukról. Nem lehet, hogy mindannyian buták vagytok ?
2021. szept. 9. 13:30
 23/23 Wadmalac ***** válasza:
92%

"aki teszem azt a bibliában leírt módon teremtette meg a földet, állatokat, növényeket stb...."

Ezzel maximum az adott istenhez kötött sztorit tudod cáfolni, nem annak a létezését. Azt nem lehet, mint ahogy bizonyítani sem.

Azt, hogy a szent vallási könyvek nagy része tiszta tanmese, erkölcsi tanítás és tervezett tömegirányítás? Na AZT lehet bizonyítani.

De egy teremtő léte egyelőre kívül áll a cáfolható-bizonyítható dolgok területén.

Az bizonyítható, hogy az eddig jónak bizonyult világmodellünk remekül működik teremtő nélkül is.

2021. szept. 9. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!