Láthattam egy csillag halálát? Bővebben lent.
"off előző:nem hülyeség! egy csillagnak több százezer év alatt jut..."
Nem ez a hülyeség, ez nyilvánvaló. Csak minek ezt állandóan beírogatni, ha semmi köze a kérdéshez Én sem írom be minden harmadik kérdésbe hogy kék az ég és zöld a fű.
A hülyeség mindenhova odabiggyeszteni ha odaillik, ha nem. Az már csak hab a tortán, hogy a műholdak nem több ezer fényévekre keringenek a Földtől.
Az a csillag ami szabad szemmel látszik, ha novává vagy szupernovává válna, hidd el nem mardana észrevétlen nem hogy villanna, de örülhetsz ha nem vakít meg azonnal. Egy novakitörés nagyságrendekkel fényesebbé válik a kitörése során, a szupernova pedig maximumában összemérhető egy egész galaxis fényességével, de olyanis van, hogy egymaga fényesebb egy egész galaxisnál! Másrészt a fényességmenetük sem másodperces nagyságrendű. A kifényesedésük lehet relatíve gyors, de a fénymenet leszállóága jóval lassabb. Úgyhogy csak egy biztos; nem novát avagy szupernovát láttál ...
maci
"Láthattam egy csillag halálát?"
Nem.
"egy csillag - amely addig egy helyben, változatlan fényerővel volt látható - egyszer csak felvillant, majd eltűnt."
Lehetett csillag, amit eltakart egy felhő. Vagy lehetett Ir-villanás, de leginkább nagy magasságban haladó repülőgép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!