Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Láthattam egy csillag halálát?...

Láthattam egy csillag halálát? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Hullócsillagokat néztünk a barátaimmal. Egyszer csak érdekes jelenségre lettem figyelmes: egy csillag - amely addig egy helyben, változatlan fényerővel volt látható - egyszer csak felvillant, majd eltűnt. Először azt hittem, repülő, de nem villant fel megint. Az ég tiszta volt, sehol még egy fátyolfelhő se volt. Hogy mit láttam, abban egészen biztos vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. aug. 30. 20:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"off előző:nem hülyeség! egy csillagnak több százezer év alatt jut..."

Nem ez a hülyeség, ez nyilvánvaló. Csak minek ezt állandóan beírogatni, ha semmi köze a kérdéshez Én sem írom be minden harmadik kérdésbe hogy kék az ég és zöld a fű.

A hülyeség mindenhova odabiggyeszteni ha odaillik, ha nem. Az már csak hab a tortán, hogy a műholdak nem több ezer fényévekre keringenek a Földtől.

2010. aug. 30. 22:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van. Semmiben nem mozdítja előre a kérdés megválaszolását, hogy milyen messze vannak tőlünk a csillagok.
2010. aug. 30. 23:56
 13/15 anonim ***** válasza:
61%

Az a csillag ami szabad szemmel látszik, ha novává vagy szupernovává válna, hidd el nem mardana észrevétlen nem hogy villanna, de örülhetsz ha nem vakít meg azonnal. Egy novakitörés nagyságrendekkel fényesebbé válik a kitörése során, a szupernova pedig maximumában összemérhető egy egész galaxis fényességével, de olyanis van, hogy egymaga fényesebb egy egész galaxisnál! Másrészt a fényességmenetük sem másodperces nagyságrendű. A kifényesedésük lehet relatíve gyors, de a fénymenet leszállóága jóval lassabb. Úgyhogy csak egy biztos; nem novát avagy szupernovát láttál ...

maci

2010. aug. 31. 01:14
 14/15 anonim ***** válasza:

"Láthattam egy csillag halálát?"

Nem.

"egy csillag - amely addig egy helyben, változatlan fényerővel volt látható - egyszer csak felvillant, majd eltűnt."

Lehetett csillag, amit eltakart egy felhő. Vagy lehetett Ir-villanás, de leginkább nagy magasságban haladó repülőgép.

2010. aug. 31. 01:47
 15/15 anonim válasza:
1 csillag fénye több százezer év :D:D:D hát elmondom neked hogy amit szabad szem látsz az olyan 5-6 magmitudó között van a legtávolabbi látható csillag távolsága 3000 fényév vagyis 3000 ezer év.A másik meghogy 1 csillag halála 3 fél képpen történhet de egyik sem olyan rövid mint amit te láttál, 1 nóva olyan 30 perc is lehet szupernóva napokig, hetekig tarhat, a harmadik féle halálnak pedig nem fényjelensége van. amit te láttál az 1 olyan vonalban érkező meteor volt ami a te szemszögedből egyenesen jött vagyis a fénye állandó volt a nap miatt, amikor kivilágosodott, akkor égett el a légkörben
2010. aug. 31. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!