Hogyan lett minden? Univerzum ,élet stb...?
Nem igazán értem. A semmiből nem lehet minden. Valakinek, valaminek kellett lennie ami,aki csinált mindent, összerakott mindent,nem?
17
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
De vajon az ősrobbanásnál már meglévő anyagok, enrgia honnan lett?
az ősrobbanás előtt ''volt a semmi'' ami az anyagra vonatkozik, de ezen kívűl is volt és van valami,
a sötét anyag és a sötét energia,
és valószínű ,hogy ezek egyikéből, vagy mindkettő közreműködésével , torlódásával,vagy reakciójából, létrejött az anyag ,talán az első hidrogén atomok, és ezek kezdtek el fúzionálni és az így keletkezett energia, exponenciális, ill. hatványozott növekedésbe kezdett.
"De vajon az ősrobbanásnál már meglévő anyagok, enrgia honnan lett?"
Az se biztos, hogy lett. Könnyen lehet, hogy mindig is volt.
Kérdező!
Te vagy itt a negyvenkettedik, aki azt hitte, hogy az ősrobbanás a semmiből lett.
Miért ilyen emberek jönnek ide?
Miért nem jön már egy olyan kérdező, aki tájékozatlan a témában, de nem ezt hiszi?
Ki az, aki ezt a butaságot ENNYIRE hatékonyan terjeszti, hogy egyrészt a tájékozatlan emberek 100%-át meggyőzi róla, másrészt MINDEN tájékozatlan ember hallotta ezt?
Ezen kívül: mit keres a tudományokban egy olyan kérdés, ahol teremtőről kérdezel?
Miért nem lehet egy vallásos kérdést a vallás kategóriába tenni?
"Az ősrobbanás csak egy elméletre épül, de nem meggyőző bizonyítékokra."
Ami elméletre épül a fizikában, az már jó. Ilyen az általános relativitáselmélet is, vagy a kvantumelmélet is, mégsem vonja kétségbe semmilyen művelt ember, akinek van minimális tudományos alapműveltsége. Mondjuk a húrelmélet nincs bizonyítva, mivel azonban erős matematika van mögötte, így azt is elméletnek lehet nevezni. Az Ősrobbanás egyébként már a 20. század elején is ténynek volt vehető, hiszen az, hogy világossá vált: a Világegyetem tágul, cáfolta a statikus Világegyetem modellt. Ám ez utóbbiban való hit annyira nagy volt, hogy nem sikerült kiszorítani. A 60-as években azonban felfedezték a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást, ami eldöntötte a vitát: Ősrobbanás történt, a Világegyetemnek van kezdete. A múlt évtizedben pedig már azt is sikerült kimérni, hogy ez 13,8 milliárd évvel ezelőtt történt. Ha pedig már Wikipédia, akkor a Kozmikus mikrohullámú háttérsugárzásról ezt írja: "Ez a sugárzás az ősrobbanás komoly bizonyítékának tekinthető." lásd itt: [link]
Az élőző válaszoló vagyok.
16-os: linkeld már be pontosan, hogy az idézeted melyik Wikipédia lapról való. Kerestem a Google-ben, de nem adta ki a bemásolt kifejezéseket.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen áltudományos szöveg fent van a Wikipédián.
Tehát linkeld már be a honlapot, had nezzem meg magam is.
Végül sikerült megtalálnom... Ez rémes, tényleg fent van ez az áltudományos szöveg a (magyar) Wikipédián:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!