Ha ugyanabból az anyagból van minden az univerzumban csak különböző bonyolultsági szinten akkor azok a filozófiák/misztikus vallási igazságok igazak lehetnek amik az Egyről és minden egységéről tanìtanak?
Figyelt kérdés
Úgy értem, ha meghalok az anyag amiből vagyok nem tűnik el csak átalakul, ha belegondoltok nem misztikus dolog ez kicsit? Persze nem a hagyományos szellemi értelemben, hanem fizikai szinten.2021. jún. 16. 17:31
1/29 anonim válasza:
"ha belegondoltok nem misztikus dolog ez kicsit?"
Nem. Az, hogy misztifikáljon dolgokat, már emberi találmány.
2/29 anonim válasza:
A misztikus része hogy te nem anyagból vagy, csak a tested.
3/29 A kérdező kommentje:
Én is anyagból vagyok meg te is.
2021. jún. 16. 17:56
4/29 anonim válasza:
Igen, igazak. Ez egonk illuzioja, hogy a világ(a többi emberrel) és én két különböző dolog. Egyek vagyunk a mindenséggel.
5/29 anonim válasza:
Rendben kérdező, te anyagból vagy. Szia :-)
6/29 A kérdező kommentje:
4-es de ha minden egy miért létezik illúzió egyáltalán? Miért van igaz és hamis közt különbség? Hogy lehet tévedés ha minden egységben van?
2021. jún. 16. 18:07
8/29 anonim válasza:
Mert a testünkkel egóval azonosítjuk önmagunkat és ennek a eltorzult szűrőjén keresztül látjuk a világot.
9/29 A kérdező kommentje:
Ezek mind ugyanazt a kérdést élesztik fel. Miért van másság az egységen belül? Tök mindegy hogy az öntudat egó vagy etc. Ez mellébeszélés szerintem.
2021. jún. 16. 19:42
10/29 anonim válasza:
Miért lenne mellébeszéles ha egyszer feketén-fehéren így van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!