Mire alapozták régen hogy a nap kering a föld körül? És miért gondolták akkoriban hogy a világegyetem olyan "kicsi"? Ha bizonyítani nem is lehetett de azért szerintem elég valószínü volt hogy ezek a dolgok nem így vannak.
"Mire alapozták régen hogy a nap kering a föld körül?"
Arra, hogy teljesen megegyezik a megfigyelésekkel. Felnézel az égre, és látod, hogy a Föld körül kering.
Mert ezt látták. Nézed az eget, és azt látod, hogy a nap körbemegy az égbolton.
Egyéb információ hiányában logikus a következtetés.
Nem gondolták, hogy kering.
Éjjel általában valami kerülő úton lopakodott, nem alattad.
"miért gondolták akkoriban hogy a világegyetem olyan "kicsi"?
Azért, mert igen nehéz ott távolságot mérni.
Az ókorban csak egy embernek volt elég esze ehhez, és ő is csak arra jött rá, hogy a Nap kb. 400-szor messzebb van, mint a Hold.
Azt meg, hogy EGYETLEN csillag körpályát ír le az égen egy év alatt - senki nem vette észre.
"Ha bizonyítani nem is lehetett de azért szerintem elég valószínü volt hogy ezek a dolgok nem így vannak."
Persze, neked mai fejjel logikusnak tűnhet, mert te ezt megtanultad. De nulla előismerettel nem lenne logikus.
A földet laposnak hitték, mozdulatlannak. A tudomány fejlődésével, hajózás, űrkutatás, bebizonyította hogy a Biblia szerzője megbízható információt ad az emberiségnek. Ézsaiás 40:22, Jób 26:7
feltárják, hogy a föld gömb alakú, és a semmiben függ. Ez a napjainkra vonatkozó eseményeket is pontosan tudatja, és a jövő kilátását is.
1János 2:17."A világ elmúlóban van s ugyanígy a kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi megmarad örökké."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!