Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Most akkor, mi a "Tér" és mi...

Most akkor, mi a "Tér" és mi az "Idő"?

Figyelt kérdés
Laikus is megérti?

2021. aug. 8. 05:04
1 2 3
 1/29 Mojjo ***** válasza:
90%
Az idő az a valami, aminek köszönhetően nem minden egyszerre történik, a tér meg az, ami miatt nem minden egy helyen van.
2021. aug. 8. 05:27
 2/29 anonim ***** válasza:
61%
A tér az, ahol a delevárok leszólítanak, az idő pedig, amit megkérdeznek.
2021. aug. 8. 06:24
 3/29 anonim ***** válasza:
59%
Ha jó az idő, akkor az emberek lemennek a térre.
2021. aug. 8. 07:05
 4/29 molnarmarcell21 ***** válasza:
56%

Dimenziók.

Az első dimenzió a pont.

A második a sík.

A harmadik a tér.

A negyedik az idő.

Az első hármat biztosan el tudod képzelni, matekon kellett, hogy beszéljetek pontról, négyzetről és kockáról.

Ha ez ment, szerintem az időt is fogod tudni vizualizálni mint dimenziót, amelyben folyamatosan és egyenletesen haladsz egy irányba.

2021. aug. 8. 07:37
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
És ami ettől fontosabb az az, hogy az időnek van köze a térhez. Nem is kevés. Csak a mi tempónkban ez nem jön át.
2021. aug. 8. 08:02
 6/29 anonim ***** válasza:
Én ezt a tér és idő kapcsolatát sosem fogom megérteni. Ha ott lehettem volna az ősrobbanás előtt, akkor nem tudtam volna mérni az idő múlását ? A tér egy számomra kézzel fogható dolog, amihez kapcsolódik egy elméleti dolog az idő, amit valójában nem tudunk mérni. Az órával nem az időt mérjük, hanem csak egy külső számlálót működtetünk és azt időnként leolvassuk.
2021. aug. 8. 19:42
 7/29 anonim ***** válasza:
Tényleg, ebbe most gondoltam bele. Ha az ősrobbanás előtt ott vagyok és működtetem az órát, azaz működtetem a számlálót, akkor valójában nem működne a számláló ? Mert ugye azt mondják, hogy a robbanáskor jött létre az idő. Nekem ez nagyon elvont dolognak tűnik.
2021. aug. 8. 19:46
 8/29 anonim ***** válasza:

tér : 3 dimenzió 1ben

idő : a térben való koordináták egymásutánja

2021. aug. 8. 20:19
 9/29 anonim ***** válasza:
Nem vagy az ősrobbanás előtt. Nincs ilyen. Tér sincs és idő sincs az ősrobbanás előtt, azaz valszeg nincs vagy nem így.
2021. aug. 8. 21:49
 10/29 EagleHUN ***** válasza:
34%

Nincs tér és nincs idő sem.

Téridő van!

2021. aug. 8. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!