Kérdező, a töritanárod vagy hazudik vagy félreértetted. Az egyiptomiak már időszámítás előtt pár ezer évvel elkezdték a piramisokat építeni. A te időpontodban javában háborúztak az ókori görögökkel.
A "néger" szó a latin negra magyarított változata valamikor a 19. századból, és mindössze feketét/sötétet jelent. Kevés ismerettel rendelkező emberek húzzák rá a fekete bőrszínű emberekre. Akik körülbelül többfélék, mint a fehérek. A színnek egyébként evolúciós okai vannak. Könyebb túlélni azt az időjárást.
2021. aug. 1. 18:02
12/19 anonim válasza:
Plusz azt se felejtsük el, hogy az arabok Egyiptomba nem Dél-Afrikából jöttek közvetlenül, hanem az Arab-félszigetről. Az ős egyiptomiaknak nem sok közük van a mai egyiptomiakhoz.
2021. aug. 1. 21:42
13/19 anonim válasza:
Én most voltam Egyiptomban, és úgy láttam, hogy nagyon sok féle színű ember van ott. Nem vettem észre, hogy lennének “egyiptomi négerek”, de a lakosság vegyes színösszetétele nem is meglepő, hiszen az europid nagyrasszhoz tartozó arabokból és a negrid nagyrasszhoz tarozó fekete-afrikaiakból keveredett az ki az eltelt évszázadok alatt. Azt is már egyetemista koromban észrevettem, hogy egész másképp néznek ki a nigériai évfolyamtársaim, mint a szudániak. Térképet vesz elő, megkeresi az említett országokat, és rájön arra, hogy milyen nagy Afrika, ezért nem meglepő, hogy nagyon sokféle képpen kinéző ember van ott.
2021. aug. 2. 16:36
14/19 anonim válasza:
Az egyiptomiak nem arabok. Tessék utána nézni!
2021. aug. 3. 12:31
15/19 anonim válasza:
Az igazi egyiptomiak a koptok, akik keresztények, de jelenleg az országban a muszlim arabok vannak többségben. Némelyik arab pedig tényleg negridnek néz ki, ez azért van, mert az arabok valamennyire keveredtek a feketékkel, mivel kvázi egymás mellett élnek, illetve az arabok előszeretettel kereskedtek fekete rabszolgákkal is.
2021. aug. 5. 14:27
16/19 anonim válasza:
Egyiptomban arabok laknak, valamint régen Egyiptomba vándoroltak európaiak/afrikaiak/arabok tehát ott van minden! 1 kevert társadalom
2021. aug. 13. 09:25
17/19 anonim válasza:
Ennyi baromságot...
Sem az ókori, sem a mai egyiptomiak nem négerek (nem minden afrikai néger, annak idején a homo sapiens sem volt az).
Az ókori egyiptomiak nem is azonosak a mai egyiptomiakkal; a maiak az arab hódítók utódai, ahogy Észak-Afrikában elég sokan, ők szintén soha nem voltak négerek (bár egy minimális behatás van, ahogy a zsidóknál is).
Egyiptomban egyébként él egy minimális néger kisebbség, akik "igazi" négerek, és úgy is néznek ki.
2021. aug. 15. 19:28
18/19 anonim válasza:
Az ókori egyiptomiak négerek voltak ez igaz. De a mai Egyiptom lakosainak vajmi kevés közük van az ókoriakhoz. A maiak arabok. Hasonló a helyzet, mint Macedoniában. Szláv nép el ott, a nevet megtartották, de az ókori lakosok Hellének voltak.
2021. okt. 5. 19:07
19/19 anonim válasza:
2:
Na és akkor hogyan építettek Kr.e. 2000-3000-ben piramisokat az egyiptomiak ha még ott se voltak?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!