Lehetséges e? És mikor várható?
Tudom hogy csak képzelet szüleménye még szinte, de engem nagyon érdekel hogy mikor fognak olyan űrhajókat építeni amik képesek fény vagy annál nagyobb sebességre.
Régebben olvasgattam ez után és sok olyan cikk volt hogy 2012-re sok project készül, pl Olyan hajó ami mint egy vitorlás használja a napkitöréseket, vagy az antianyag hajtóművek, féregjáratok, vagy pl a tachion.
Ezzel kapcsolatban érdekelnének cikkek, és mi a lehetséges mi nem, és mik gátolják az ilyen gépek megépítését.
1., Ha értenéd ezeket az elméleteket akkor egyáltalán nem kérdeznél ilyesmit
2., A GALAXIST akkor sem hagynánk el. Maximum a naprendszert. A legközelebbi "valódi" galaxis, az Androméda 2,5 MILLIÓ fényév tőlünk. Ez akármilyen elképzelhető sebességgel is sok.
"tachion:
Feltételezett, képzetes tömegű elemi részecske (vagyis nyugalmi tömege kisebb 0-nál), amely a fénynél gyorsabban mozoghat anélkül, hogy ellentmondásba kerülne a speciális relativitáselmélettel.
Megfigyelhető jelenségeket kell mutatnia, eddig mindazonáltal nem észlelték."
Az utolsó mondat elég figyelemre méltó. Igen, tudom, hogy az hogy még nem észlelték, az nem jelenti hogy... stb,stb.
Viszont azt azért jelenti, hogy HALVÁNY LILA GŐZÜNK SINCS arról, hogy egyáltalán lehetséges-e (és mikor) a felhasználása. (Ha... egyáltalán tényleg létezik.)
Pedro
A tachion hivatalosan nem létezik, csak megjósolták.
Ha egy test el akarja érni a fény sebességét, akkor először is tömegtelennek kellene lennie, mert különben végtelen nagy energia kellene, hogy felgyorsuljon.
Van egy másik probléma.Ha valamilyen módon elérte a fénysebességet, akkor viszont a lelassuláshoz van szüksége végtelen nagy energiára.Az idő irányáról nem is beszélve.Egy teljesen ellentétes fizikájú közegbe kerülne ahonnan nincs menekvés.Olyan mint egy végtelenül magas hegy.Ha elérted a csúcsát onnan átesel a másik felére, ahol minnél kisebb az energiád, annál gyorsabb vagy.
Szóval a tachion ennek a közegnek a "hírnöke" lenne ha volna rá bizonyíték.
Egyetlen ötletem, az amit a Casimir-effektussal lehetne kezdeni.De ez kvantumtérelmélet ebbe most had ne menjek bele...de azért érdekes.Megéri utánnanézned.
JustFeelGood
Jajajajaj... Ha lehet, inkább hagyjuk az áltudományos nézeteket. Bár tudom, nagyon jól hangzik, hogy a tudomány is egy nemzetközi összeesküvés áldozata lett - de ezt azért ép ésszel senki nem gondolhatja komolyan.
Tiszteltetem Egely Györgyöt - add át neki. Olvastam pár könyvét, és lehet hogy nagyon konzervatív módon szemlélem a tudományt, de nem tudott meggyőzni. Mellesleg ő inkább jó üzletember - nagyon jól tudja,hogy lehet némi áltudományos mázba csomagolt baromságokból pénzt csinálni. Ügyes ember, jól megél belőle - jobban, mintha fizikusként dolgozna :-D
Szóval ha lehet, maradjunk a jó öreg tudomány talaján, hacsak nem akarod bemagyarázni, hogy Newton is, Einstein is, Hawking is mind-mind részesei a nagy-nagy összeesküvésnek.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!