Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges e? És mikor várható?

Lehetséges e? És mikor várható?

Figyelt kérdés

Tudom hogy csak képzelet szüleménye még szinte, de engem nagyon érdekel hogy mikor fognak olyan űrhajókat építeni amik képesek fény vagy annál nagyobb sebességre.

Régebben olvasgattam ez után és sok olyan cikk volt hogy 2012-re sok project készül, pl Olyan hajó ami mint egy vitorlás használja a napkitöréseket, vagy az antianyag hajtóművek, féregjáratok, vagy pl a tachion.

Ezzel kapcsolatban érdekelnének cikkek, és mi a lehetséges mi nem, és mik gátolják az ilyen gépek megépítését.

2010. aug. 28. 15:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Tudtommal a fénynél semmi sem lehet gyorsabb. Na jó talán Chuck Norris de rajta kívül semmi.
2010. aug. 28. 15:36
 2/15 A kérdező kommentje:
Én úgy hallotam hogy ez a tachion részecske gyorsabb, és hogy elméletileg lehetséges lenne átalakítani a az anyagot tachionná majd vissza, de javítson ki valaki ha tévedek.
2010. aug. 28. 15:53
 3/15 anonim ***** válasza:

"Olyan hajó ami mint egy vitorlás használja a napkitöréseket"

Ilyen már van fellőve és tesztelve is, ez a "vitorlába" csapodó fotonok lendületét veszi át és ez gyorsítja! Itt van 2 cikk is róla: [link]

[link]

Bár ez bőven nem gyorsul fénysebességre!:) Ezenkívül még úgy tudom hogy valami plazma hajtóművet is fejlesztenek, amit talán 2012 körül akarnak tesztelni.

Viszont a többi hajtómű amit felsoroltál ill. az olyanok amik képesek elérni a fénysebességet még ha meg is valósítható akkor is nagyon messzi vannak! Egyelőre azok csak elméleti szinten léteznek mint pl. a térhajtómű

2010. aug. 28. 16:43
 4/15 anonim ***** válasza:
igena térhajtóművel lehetne még a fénynél gyorsabban is menni,meg a féregjáratokkal,de ezek még nagyon távol vannak:S
2010. aug. 28. 16:45
 5/15 anonim ***** válasza:
Bár ha szigorúan vesszük akkor sem a térhajtóművel, sem a féreglyukas megoldással nem haladnánk gyorsabban fénysebességnél. Mert mindkettő csak a teret manipulálja.
2010. aug. 28. 16:55
 6/15 anonim ***** válasza:
A 16:43-as voltam!:)
2010. aug. 28. 16:56
 7/15 anonim ***** válasza:
nem lenne nagyobb a sebességünk,viszont előbb odaérnénk A-ból B pontba,mint a fény
2010. aug. 28. 16:56
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha az általános relativitás elmélet igaz, akkor anyagi test NEM haladhat fénysebességgel, vagy annál gyorsabban. Márpedig eddigi tapasztalataink egyre inkább igazolni látszanak Einstein eme elméletét.

A féregjáratokon keresztüli közlekedés, vagy a térhajlítás, valamint egyéb hasonló ötletek (elég kétséges) megvalósítása esetén SEM lenne a haladási sebesség NAGYOBB a fény sebességénél, csak a célponthoz vezető utat rövidítenénk le.

Hasonlóan, mint ha a folyó túloldalára kell eljutnunk, akkor mehetünk a kissé távolabb lévő hídon is, de lehet sokkal gyorsabb, ha egyszerűen átgázolunk. Persze ehhez tudni kell, hol a gázló.

Azaz tudni kell "teret hajlítani".

Pedro

2010. aug. 28. 21:31
 9/15 A kérdező kommentje:
Én értem a térhajlítás elméletét, meg a relativitás elméletet, pusztán mondom láttam egy műsort amiben a tachion hullámokról beszéltek. Amúgy nem az a lényeg hogy gyorsabban menjen csak hogy ember el tudja hagyni a galaxist és ezért érdekel hogy milyen próbálkozások vannak erre és hol tartanak gyakorlati szinten
2010. aug. 28. 22:48
 10/15 anonim ***** válasza:

Konkrétan a kérdésre nem tudok válaszolni, de szerintem olvasd el Lawrence M. Krauss: A Star trek fizikája című könyvet. A szerző leírja benne, hogy a sorozat megálmodóinak miben volt igaza és miben tévedett az űrhajókkal, űrutazással, féregjáratokkal, stb.-vel kapcsolatban. Nem kifejezetten a Star Trekről szól, hanem a megvalósíthatóságáról. Sajnos 2008as kiadás, de nagy része még most is aktuális.

Szerintem megválaszolná néhány kérdésed.

2010. aug. 28. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!