Milyen kísérleteket végeztek ikrekkel?
Nagyon sokfélét.
Nálad eszerint nincs gugli. Tessék:
Kétpetéjű ikrekkel teljesen felesleges gyakorlatilag bármiféle kísérlet :-)
Egyet tudok elképzelni: méhen belül már tudtak játszani egymással, erről már voltak kísérltek, de ezt elég nehéz kutatni.
Első: genetikai vizsgálatoknál fontos, hogy (egynemű) kétpetéjű ikreket is vizsgáljanak. Mivel a környezet ilyenkor is azonos ikrek esetében, ezért a genetikai tényezőket jól ki lehet szűrni az egy- és kétpetéjű ikrek összehasonlításánál.
Kérdező: magatartásgenetikában például elég gyakoriak az iker kísérletek, de más területeken is sokat tanulmányozzák őket. Ha angolul keresel rá, nagyon sok találatot ad ki a Google. Nem tudom, mennyire fontos, hogy tudományos cikkeket találj, de ha igen, akkor a Google Scholar jó kiindulópont lehet.
#1 az a baj, hogy ezeket ismerem és sajnos nincsenek rendesen levezetve a kísérletek (legalábbis én nem találtam kísérleti naplót vagy bármi komolyabban vehető tanulmányt, aztán lehet, hogy csak én vagyok béna😅)
2# Angolul is kerestemy de főleg inkább bugyuta cikkeket dobott ki, mint tudományos jellegűeket. A Google Sholar-t pedig akkor megnézem, köszön😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!