Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tegnap este néztem a Holdat,...

Tegnap este néztem a Holdat, és...?

Figyelt kérdés

Olyan két perc után nem tudtam levenni róla a szememet. Mint amikor megráz az áram, és nem tudod elengedni a vezetéket, annyira magához “ragadott” olyan messziről.

8 perc után már villogtak a körülöttem lévő tárgyak / házak körvonalai. Utána már elvesztettem az időérzékemet és a Hold is mintha helyzetet változtatott volna, odébb csúszott az égen, majd vissza.

Optikai csalódás ez? Vagy tényleg valami furcsa vonzása van a Holdnak?

2021. júl. 21. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
A Hold az nagyon varázslatos tud lenni. Akit érdekel (például engem is) az képes órákon át is nézni
2021. júl. 21. 17:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában csak egy világító korongnak látjuk, de amikor nézem a Holdat, akkor próbálom úgy nézni, hogy egy irdatlan hatalmas kőgolyó, egy másik égitest. Nem is olyan könnyű, annyira megszoktuk a látványát. :)
2021. júl. 21. 17:31
 3/7 A kérdező kommentje:

1# és 2#

Köszi Nektek, azt hittem hülyének fognak nézni emiatt. :D

Szoktam teleszkóppal is bámulni, akkor még gyönyörűbb, olyan mint egy sajt, de érdekes módon nem bolondulok meg tőle, mintha szabad szemmel nézném.

2021. júl. 21. 17:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyébként mit gondoltok, milyen “hatása” van? Vagy miért csak az emberek kis százaléka fogékony arra, hogy ennyire megcsodálja? Érzékenység, művészi hajlam, nyitottság? Miért kerülök tőle extázisba?
2021. júl. 21. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert csak ezt a kis százalékot érdekli. Engem például az egész galaxis érdekel, a csillagok, a bolygók, a kövek stb...

A csillagokat és a csillaghullást is egész este képes lennék nézni

(#1-es voltam)

2021. júl. 21. 19:05
 6/7 A kérdező kommentje:

5# Ó, én is imádom! :) Csak a Hold kicsit durvább volt. Nem tudom, hogy vagy vele, de számomra kissé nyomasztó nézni a csillagos égboltot. Olyan elveszettnek érzem magamat olyankor, hogy nem tudok semmit a világról, és hogy ide vagyok láncolva erre a bolygóra, amiből épp, hogy kilátok.

Persze ettől még imádom az űrt, de valahogy mégis megfulladok, hogy nem érthetek semmit, és hogy minden elérhetetlen, megfejthetetlen.

2021. júl. 21. 19:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#5 Igen, amikor ilyenek tudatosulnak az emberben, hogy mekkora a világűr és mennyire nem ismerjük, az mellbevágó tud lenni. De egyben élmény is. Egyszerre rémisztő és vonzó. :)
2021. júl. 22. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!