Hogy fognak életben maradni majd a Marsra utazó emberi telepesek?
Mivel a Mars légkörének oxigén tartalma 0,13%. Bar nem tudom, hogy a wikipedia igazat ír-e, mert valahol azt olvastam, hogy 2%. A légkör összetétele is alkalmatlan. Illetve hogy fog kitartani az oxigén a hosszú út során? Honnan tudják mennyi oxigén élelmiszer, víz és stb. kell egy ilyen útra és minden gravitacio nelkul hogy aklimatizalodnak miutan a Marson landolnak ahol minden masabb mint az urhajon nemhogy a Foldon. Hogy szokjak meg azt hogy minden rozsaszin, de leginkabb az a kerdes erdekel es aggaszt hogy mi lesz azokkal az emberekkel hiszen olyanra vallalkoznak ahol a legkor az embernek alkalmatlan. Mert arrol nem irnak hogy volna terraformalo technologiajuk es ismeretuk hogy kell terraformalni. De kerdes hogy ez vajon mennyiben befolyasolna negativan a Galaxis tobbi bolygojat ha lenne is ilyen technologia?
Van erre vonatkozo NASA cikk ami ezekkel a kerdesekkel is foglalkozik?
En mondjuk azon a reszen kacagtam egy hetig amikor Shepard-on kivul mindenki imadattal leste a bacsi minden szavat meg a parancsnok no is.
Shepard-re azert nem hatott a foldonkivuli noveny mert meg volt fazva. Szoval szerintem mivel ugye van urrobot ami tanulmanxoz mindent igy azt is szamitasba kell venniuk a tudosoknak hogy a legkorben vagy a kozegben van olyan osszetevo ami ismeretlen es esetleg valamilyen modon kellemetlenul hatna a csapatra, de nem feltétlen veszélyes módon.
megmondom, hogyan:
első körben valószínűtlen. egyszerűen nem fogják túlélni.
mellesleg, a protokoll nem az, hogy majd oda megy 4 ember és épít egy bázist szkafanderben, hanem
1. gépek küldése: self-replicating robotok (robotok, amelyek legyártanak még több robotot, majd ez a robot hadsereg épít bázist, ami képes az emberi élet fentarttására)
2. HA az 1. pont sikeres, AKKOR mehet ember olyan számban, amit már telepeseknek lehet hívni.
megjegyzés: robot szó alatt ne humanod kinézetű terminátort értsetek, hanem automata gépeket, amik legyártanak még több ugyanilyen gépet, s sok ilyen építi meg a Mars bázist.
Persze ez a technológia, még kb sehol sincs.
Vajon a Földön miért nem így megy az építkezés, ha volna ilyen technológia? Mert nincs. Ez csak az ötlet a Mars meghódítására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!