Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Napi 8-10 óra intenzív szellem...

Napi 8-10 óra intenzív szellemi munkát végezni “egészségesebb” mint ugyanannyi fizikai munkát végezni?

Figyelt kérdés
Ha annyira egészséges akkor hétvégén miért csak nézek ki a fejemből miközben lüktet a fejem durván?
2021. jún. 29. 10:08
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Az izületeidre mondjuk biztosan egészségesebb, mint ha egy kőműves a nagy fagyokban is nyomja.
2021. jún. 29. 10:39
 2/8 Wadmalac ***** válasza:
91%

Hát irodai melóm alapján nem.

Romlik a szemem, a stressztűrésem, a fizikumom.

Nem győzöm mindezeket szabadidőmben helyre rakni.

2021. jún. 29. 10:43
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mihez képest? Egy kemény fizikai munkához képest, ahol szétmegy a térded legkésőbb 10+ év alatt, vagy egy olyanhoz képest, ahol csinálsz ezt meg azt... pl egy raktárosi munka vagy egy furgonos házhozszállítás, gép karbantartás... stb.

Előbbinél egészségesebb a szellemi munka, főleg, ha találsz időt a mozgásra, de utóbbiaknál nem mondanám egészségesebbnek.

Miért is lenne az? Nem egészséges egész nap ülni, monitort bámulni. Ahogyan az sem egészséges, ha a munkaidő végén nem ér véget a munkád, hanem tovább stresszelsz, ne adj isten még hívogatnak is.

2021. jún. 29. 11:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ahogyan az sem egészséges, ha a munkaidő végén nem ér véget a munkád, hanem tovább stresszelsz,"

Ez fejben döl el, meg kell tanulni a munkaidö végén otthagyni a melót, és rögtön átszellemülve hazaindulni és azon gondolkodni, hogy hogy töltöd a nap hátra lévö részét. Ebben segít, ha van az embernek egyéb programja, hobbija, barátai, stb.

2021. jún. 29. 12:42
 5/8 A kérdező kommentje:

4

Kifacsartan, fáradtan nagyon könnyű csak úgy relaxálni… A hobbik is energia befektetést igényelnek és ha nincs energia már akkor nehéz élvezni.

2021. jún. 29. 13:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább arra értettem, hogy a gondolatainkat elterelje valami, illetve más foglalkoztassa az agyunkat, tudjuk azt, hogy a munkával nem kell foglalkozni, mert arra aznap ráfordítottuk az idöt, más dolgokon gondolkodjunk. Ehhez kell az a fajta hozzáállás, hogy mára megtettem a magamét, a munkaidöt valóban a munkára fordítottam, és azt a képességeimhez mérten a legjobban elvégeztem, amivel nem végeztem azt holnap folytatom. Ha ez megvan akkor könnyen lehet relaxálni fejben. Erre jó akár egy könyv olvasása, egy film megnézése, egy jó beszélgetés valakivel, stb. Ha a hobbid fizikailag megterhelö akkor ne azt csináld, legyen valami egyéb, ami nem emészt annyi energiát. Összefoglalva a dolog lényege, hogy arra koncentrálj amit csinálsz, és máris megszünik a munkából adódó stressz. Sokáig fontos jelmondatom volt, hogy "ez csak egy munka, az életem sokkal több ennél". Sok év alatt, de segített kijönni abból, hogy a melón járjon az eszem, vagy azon, hogy mi van a munkahelyen. Annyi maradt belöle, hogy a reggeli kávé mellett 5 perc alatt átgondolom, hogy mit kell aznap folytatnom, a többi része majd jön a munkahelyen.

2021. jún. 29. 13:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Az attól függ. Ilyen egyoldalú kijelentés nem állja mg a helyét.

Mindenkinek van egy fizikuma, szellemi állapota, és tapasztalata, rutinja valamiben. A lényeg, hogy ez adott teherbíró képességet jelent, amit ha átlépünk, fáradtnak érezzük magunkat. Ha nagyon átlépjük, rettenetesen fáradtnak. Ez konkrét személyeknél nagyon eltérő érték lehet.

A relaxáció nem semmittevést jelent, az többnyire rosszabb. Minden fajta fáradságnak van olyan tevékenységi párja, ami pihentet. Azt kell tenni. Én például erős szellemi fáradság esetén vagy gyalogolok (gyorsan) vagy bridzselek. Utóbbi szintén szellemi tevékenység, de engem pihentet. Ha nem túl sok. mert abban is el lehet fáradni.

2021. jún. 29. 15:03
 8/8 A kérdező kommentje:

7

Igen, csak a fáradtság mindenkinél más tünetekkel jelentkezik. Az esetemben leginkább a fájdalom a jellemző, szemfájdalom, hasi fájdalom, hátfájás és ilyenek. Meg remegés és más idegrendszeri tünetek. Tuti nagyon gyenge és túl reaktív az idegrendszerem. Ha fájdalmat érzel akkor pedig nem nagyon tudsz kikapcsolódni!

2021. jún. 29. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!