Hány gravitációs-beton energiatároló erőmű van jelenleg, és ezek milyen magasak szoktak lenni? Lehet arról tudni, hogy mennyire lenne szükség?
Szerintem erre még világszinten nincs becslés, mert az energiatermelés az nagyjából (kis túlzással) mindenhol lokális. Amire szükség van a lokális hatások kiegyenlítéséhez azt már megépítették.
Akkor kell csak ezekneka szükségességét becsülni, ha olyan energiatermelő forrásokkal váltod ki az alaperőműveket, amik nem 7/24-ben termelnek.
Amúgy a tározós erőművek is termelnek energiát a leürítési ciklusban.
Ami a kérdést illeti, az egyik típusra már van egy bemutató darab:
Szerintem "valódi" (mert ez a bemutató darab 250 kW-osnak van írva, de hát ez csak egy adat, a kettőből, ami kéne) még nincs egy se.
Hát én is, mert arról már hallottunk, hogy az éjszakai/alacsony terhelési időszakban vizet szivattyúznak fel egy víztározóba, amit csúcsfogyasztáskor ugye ráengednek egy vízierőműre.
De betonban tárolt potenciális energiáról még nem hallottam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!