A klímaváltozás/globális felmelegedés elérhet olyan szintre, ahonnan nincs visszaút, és a Földön olyan pokoli körülmények fognak eluralkodni, mint ami jelenleg a Vénuszt jellemzi?
Hat az, hogy konnyen lehet, hogy a venusz egyszer egy csodaszep hely volt. Ezert indul nemsokar ket szonda is arra fele. Valoszinu a marson sok sok viz volt de eltunt.
Szoval lehet, hogy a nem tavoli jovoben fog kiderulni, hogy a fold is abba az iranyba tart es ha sikerul megfejteni ezeknek a bolygoknak az atalakulasainak okait akkor talan meg tudjuk josolni a fold jovojet.
Ez persze a tapasztalati megfigyeles. Arrol nem tudunk, hogy egy ertelems elet mennyire milyen utemben tudja befolyasolni egy bolygo klimajat. Mar most vannak spekulaciok arra, hogy a jelenlegi karos tevekenysegeinkbol kovetkezo pusztulas megelozesere mar nem 50-60-100 evunk van, csupan 10-15 ev. Dehat ezek mind csak velemenyek es spekulaciok. Nem lehet pontosan tudni egyelore.
Szerintem azért még távol állunk attól,hogy a Föld olyan legyen,mint a Vénusz.
Illetve mégis csak megtörténhet,olyan 3-4 milliárd (nem millió, hanem milliárd!)
év múlva,hogy a Föld a második Vénusz legyen,amikor is a Nap elérkezik a vörös óriás életszakaszahoz.
A vénuszi pokol töredéke elég az élet komplett kiirtásához, arra van is esély.
Itt éppenséggel 400 bar + 400 fok nem valószínű, de nem is kell annyi.
Wadmalac rövidebb távon 2026 ra itt Magyarországon milyen lesz ebből a szempontból a helyzet a maihoz képest? Menyivel lesz rosszabb a globális helyzet 5éven belül és ez hogyan hat majd ki Magyar országra? Értem ezeket környezeti gazdasági meg ivóvíz terén!
Egy mellékérdésem hogy ivóvíz terén nem vagyunk e szerencsés helyzetben a két nagy folyó és a kis lakosság meg a földrajzi helyzet miatt értem ez alatt hogy mérsékelt övezetben vagyunk?
#8: Nem tudom.
És főleg nem ilyen lokálisan.
Ha meg tudtál figyelni egy tendenciát az elmúlt mondjuk 10 évre, valószínűleg az fog folytatódni.
1-2 fokkal magasabb csúcshőmérsékletek, esetleg gyakrabban, sok extrém mértékű időjárás-változás rövid idő alatt, az idén is látott hektikus váltakozása a szárazságnak és esőknek, viharoknak, egyre ritkább megmaradó hó télen stb.
"ivóvíz terén nem vagyunk e szerencsés helyzetben"
De. Még Európán belül is nálunk van az egyik legjobb ivóvíz-helyzet. Minőségre, mennyisége, utánpótlás biztonságára és árra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!