Ez egy bugyuta és nagyon illetlen kérdés, ezért elnézést kérek; az afroamerikaiaknak csak a talpuk és a tenyerük fehér (vagy kreol) - vagy más testrészük is, mint például a hónaljuk, a lágyékuk, a nemiszervük?
Azért mert azt olvastam, hogy azért világosabb a talpuk meg a tenyerük, mert nem éri úgy a fény, hogy annak is barnának kelljen lennie és, mivel a fent említett testrészeket se éri a nap, elgondolkoztam, hogy akkor azok vajon barnák e.
Van afroamerikai ismerősöm, de nem merek ilyet kérdezni tőle. :D
Előre is köszönöm a válaszokat és elnézést az illetlen kérdésért!
Biztos nem a napsütés az oka. Ha így lenne, mindenki, aki születése után Afrikába kerül és ott él tovább, sok nap éri, minden ilyen ember olyan lenne, mint a négerek.
Ez genetika. Ha az Északi sarkon születne egy néger férfinek és nőnek gyermeke, ő is ilyen lenne, független attól, mennyi napsütés éri.
Sajnos a kérdésre nem tudok válaszolni, de nem a npsütéstől függ.
*
Természetesen nem csak az afroamerikaiaknál van ez, hanem minden "színesbörünél". Az afroamerikai kifejezés az afrikából származó színesbörü USA állampolgárok gyüjtöneve.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! A napsütéses dolgot nem úgy gondoltam, hogy akit sok napsütés ér az színesbőrű lesz, hanem, hogy valahol olvastam, hogy régen minden ember színesbőrű volt majd, azoknak a színe, akik olyan helyre vándoroltak, elkezdett kifehéredni és ott olvastam, hogy a tenyerük meg a talpuk is a nap miatt világosabb, de akkor értem már, hogy ez nem így van és, hogy csak a tenyerükön és a talpukon világosabb a bőrük.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!