Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Gyümölcsésztereket pálinkából...

Gyümölcsésztereket pálinkából milyen elválasztástechnikával lehetne kinyerni?

Figyelt kérdés
2021. máj. 2. 08:39
 1/4 Z003 ***** válasza:
Két módszer jut eszembe, az egyik hogy frakcionált desztillációval a másik pedig oldószeres extrakcióval. Az előzőhöz jó hosszú frakcionáló feltét kell. A másodikhoz pedig valami valami vízzel nem elegyedő oldószer pl diklór-metán. De mivel sok az alkohol a pálinkában így azt felkéne hígítani hogy működjön a kioldás.
2021. máj. 2. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
extrakció valszeg nem működne valami jó hatásfokkal az alkohol miatt desztilláció is kérdéses mert ugye az alkohol és a gyümölcsészter forr pontja nagyn közel van egymáshoz és az utóbbóiból nagyon kevés is van
2021. máj. 2. 13:22
 3/4 Z003 ***** válasza:
Ezért kell a magas frakcionáló oszlop. Vagy opció lehet még hogy réz(II)-oxiddal főzni, ez csökkenti az alkohol menyiséget így működhet az extrakció, vagy így a desztilláció is egyszerűbb.
2021. máj. 2. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Valamilyen kromatográfiás eljárással bizonyára szét lehet választani a pálesz alkotórészeit (?).
2021. máj. 4. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!