Milyen halmazállapotú a koronavírus?
Figyelt kérdés
Ha egy edénybe elkezdenénk gyűjteni csak a vírust, semmi mást, akkor az hogy nézne ki, mikor összejön egy szabad szemmel is látható mennyiség?
Én valami nagyon finom porra, esetleg folyadékszerűségre gondolok.
2021. máj. 1. 11:20
2/10 anonim válasza:
Szerintem plazma, de nem kell lehurrogni, ha nem így van.:)
3/10 anonim válasza:
#2Tehát, szerinted egy ionizált gáz a koronavírus?!
4/10 anonim válasza:
A 2. kérdést kellett volna inkább kiírni
5/10 anonim válasza:
Ki az aki itt lepontotzott mindenkit? Ilyet még nem láttam, hogy minden válasz 30%-nál rosszabb értékelésű.
6/10 anonim válasza:
Ha a hordozó folyadékából kikristályosítod őket, a vírusok szilárd halmazállapotúak. A koronavírus is.
7/10 A kérdező kommentje:
Tehát úgy gondoljátok, hogy a vírusok képesek kristályrácsot alkotni?
2021. máj. 2. 06:11
8/10 anonim válasza:
Igen. Bármilyen anyag tud kristályrácsot alkotni, a vírusokat felépítő fehérjék és DNS/RNS is.
9/10 anonim válasza:
"Bármilyen anyag tud kristályrácsot alkotni"
Persze. Közismert példa erre az üveg.
10/10 anonim válasza:
"Persze. Közismert példa erre az üveg."
Azt mondtam, hogy minden anyag tud kristályrácsot alkotni, nem azt, hogy minden szilárd anyag abból áll. Az üveg történetesen amorf, de a szilícium dioxid, ami alkotja, tud szabályos kristályba is rendeződni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!