Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehet-e hogy Theia = Mars?

X0 kérdése:

Lehet-e hogy Theia = Mars?

Figyelt kérdés
A Hold úgy keletkezett, hogy egy Mars méretű bolygó ütközött a Földdel, azt mondják legfeljebb 4 km/s sebességgel, Theia-nak nevezték el, és csak valószínűsítik, hogy a Föld egyik Lagrange-pontjában volt korábban. Az is lehet, hogy nem olvadt össze a Földdel. A Mars pont egy Mars méretű bolygó.

2021. ápr. 24. 19:38
1 2 3 4
 31/33 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Fizikus vagyok"

Hát, ez most egy kicsit nehezen hihető.

A Mars pontosan ott, úgy mocorog, mint az összes többi, a komplett naprendszerünkkel együtt keletkezett többi bolygó.

Ahhoz, hogy egy Theia-szintű kataklizma után képes legyen magát unalmasabb történelmű régi bolygónak álcázni, annyi irreális eseménynek kellett volna megtörténnie (többek közt egy másik, minimum ugyanakkora bolygónak, ami hintamanőverrel pont berántotta erre a pályára, majd maga nyom nélkül távozott a Naprendszerből), hogy az egyszerűen lehetetlen.

2021. ápr. 26. 10:44
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
Én meg a Józsi vagyok.
2021. ápr. 26. 11:01
 33/33 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem.
2021. ápr. 27. 07:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!