A termodinamikai rendszer belső energiája a teljes (összes) energiát jelenti?
Egy másik válaszolótól részlet:Lehet hogy igazából Dél-Kongóban egy föld alatti bunkerben tartja foglyul kérdezőnket egy helyi afrikai terrorszervezet?
És lehet hogy szegény kérdezőnk igazából rejtjelezve megpróbál üzenetet küldeni nekünk?
Talán visszafelé kéne olvasnunk a szöveget?
Vagy csak minden harmadik szót kéne olvasni?
Talán a leírt szavak száma meghatározná a szélességi övet, a leírt sorok száma pedig a hosszúsági koordinátákat, és megtalálhatnánk hol tartják fogva?
Rejtélyek sora...
Szerintem nem utaltam rá hogy tudom a álaszt, én csak írtam hogy szerintem mid a két felhasználó hozzád tartozik.
De hogy válaszoljak is a kérdésedre idéznék egy nálam a termodinamikához jobban értő válaszát: "Nem, mert lehet külső, megfoghatóan rendezett energiája is. Pl. a kérdéses rendszer makroszkopikus egyenletes haladó mozgást végez. Így tömeg-szer sebesség a négyzeten-el arányos energiája is van!" (köszönet a kettes válaszolónak).
Ha neked az a válasz nem volt elég akkor nem tudom mit keresel.
(18-as voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!