A növényeknek vannak érzéseik? Szerinted?
Akkor a harmadiktól és az utolsótól kérdezem, hogy amikor a kísérletet olyan körülmények közt végzik, ahol a környezet nem befolyásolja a teszteredményt (például elektromágneses szempontból szigetelt), miért nem jönnek az eredmények? Még tettleges bántalmazásra sem, nem csak "lelki terrorra".
Aki ezt elhiszi, az nem okosabb, mint egy zöld moszat.
Google-ban megkerestem és az első oldalra mentem. [link]
"Ugyanez történt, ha egy leszakított levéldarabkára rögzítette a műszert. Ha csak a növény közelébe ért azzal a szándékkal, hogy megégeti, a virág „megőrült". Viszont ha közelített hozzá, de valójában nem volt szándékában megperzselni a levelet, a növény nyugodt maradt. Egy másik kísérletben olyan dologgal „fenyegette meg" a sárkányfa levelét, ami nem jelentett valódi veszélyt (meleg kávéba mártotta a levelet.) Ekkor olyan jel jelent meg a papíron, amilyet az ember akkor ad, ha álmos, vagy unatkozik. Később huszonöt különböző fajtájú növénnyel és gyümölccsel igazolódtak be ugyanezek a reakciók, sőt, azóta tojással és baktériummal is hasonló eredményekre jutottak"
16:34
ßazmeg megváltoztattad az életem! Ez az abszolút tudománytalan női magazin mindenről meggyőzött! Hisz a Maxima aztán a tudományos hitelesség netovábbja. Istenem! Fogalmam sincs hogyan kételkedhettem eddig!
Az 'érzelem' alatt szerintem egy a döntéseket az ösztönök és tudatos gondolkodás mellett vagy ellen befolyásoló neurológiai jelenséget értünk.
Innentől evidens, hogy a növények nem elég fejlettek, hogy bármi ilyesmit feltételezni megfordulhasson a fejünkben.
A gondolkodás, az ösztönök, a társadalom és minden más, ami az érzelmekhez köthető kizárólag az állatokra értelmezhető (azok közül is a fejlettebbekre szokás, de növények kizárva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!