Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan öröklődik a zöld szemszín?

Hogyan öröklődik a zöld szemszín?

Figyelt kérdés

nem találtam kimondottan a zöld szín öröklődésre vonatkozó adatokat sehol, így bízom benne, hogy van köztetek olyan, aki ért hozzá. eleve azt sem tudom, hogy a zöld sötét vagy világos színnek számít-e ilyen szempontból.

válaszaitok előre is köszönöm!

2008. dec. 5. 13:16
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

20:

Ajjaj, nem lehet, hogy anyuci félrekefélt?

Mármint sose lehet kizárni, nem sértésből mondom, csak amennyire tudom, tudományos alapon ez a legvalószínűbb magyarázat :D

2019. jan. 24. 10:43
 22/22 anonim válasza:

Nálam a következő képpen van:

Anyukám: Zöld szemű

Anyukám apukája: Kél szemű (Ő elvileg ha jól tudom csak homozigóta lehetett, tehát csak “kék gént” adhatott tovább)

Anyukám anyukája: Barna szemű (mivel elvileg -legalább is ha jól tudom- csak tőle jöhetett a zöld szín, így az anyai nagymamám elvileg heterozigóta (zöld és barna).

Ezek alapjàn egyrészt arra következtetek, hogy anyukám heterozigóta (kék, zöld), valamint, hogy a zöld dominánsabb a kéknél.

Én amúgy barna szemű vagyok, amit az apukámtól örököltem (révén neki is barna a szeme -bár azon az ágon nem tudom a nagyszülők szemszínét).

Következésképpen -elvileg- én heterozigóta vagyok: Egyrészt barna, másrészt kék vagy zöld attól függően, hogy anyukámtól melyiket örököltem.

2020. febr. 24. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!