Azt lehet e tudni, hogy a földbolygón milyen nagy a túlnépesedés? Ez összefüggéssel lehet e a Covid 19 vakcina beoltásával?
Elég nagy.
Vakcina nélkül nem volna akkora.
"Ez összefüggéssel lehet e a Covid 19 vakcina beoltásával?"
Annyiban igen, hogy oltással sokkal kevesebben halnak bele.
Máshogy nem.
A túlnépesedésben nem az a megmentett pár százalék fog számítani.
Attól tartok, a világméretű járványok gyakoribb kialakulásához van inkább köze a túlnépesedésnek, bár ez függ az életmódtól is.
Ha ez tényleg fennáll, akkor pár év múlva újabb kórokozó csinál majd pandémiát, majd kiderül, jó lenne, ha nem lenne ilyen összefüggés, majd meglátjuk...
"a világméretű járványok gyakoribb kialakulásához van inkább köze a túlnépesedésnek"
A népsűrűségnek valószínűleg, több a fertőzésátadó kontakt. Ez a lokális terjedéseket bizony elősegíti, település, esetlegesen ország szinten.
Szerintem a legjelentősebb a globalizációnak, az ország- és kontinensközi utazások exponenciális növekedésének, és egyben egyre lazább kontrolljának és korlátainak a szerepe.
Az meg nem annyira népességszám-függő.
"Szerintem a legjelentősebb a globalizációnak, az ország- és kontinensközi utazások exponenciális növekedésének, és egyben egyre lazább kontrolljának és korlátainak a szerepe."
Igen, pont erre gondoltam, amikor az életmódról írtam, de talán az új vírusok megjelenéséhez is köze van a népesség látványos gyarapodásának.
Hiszen mindenkiben milliárdszámra vannak vírusok egyébként is és matematikai szempontból nem mindegy, hogy két-hárommilliárd ember vírusaiból, vagy most már közel nyolcmilliárd ember vírusaiból mennyi mutáció keletkezik, melyek egy idő múlva annyira mások lesznek, hogy már teljesen új vírusnak tekinthetők, új betegségekkel, új járványokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!