Hogy lehet Zeiss mikroszkóp finombeállító csavarját szétszedni?
Vettem használtan egy Zeiss mikroszkópot, elég szép állapotban, azonban a finombeállító csavart hiába tekerem, nem mozdul. Meg szeretném javítani, ezért nekiálltam szétszedni.
Sajnos azonban egy fokon megállt a tudományom, nem tudom, hogy szedjem szét. Leszereltem minden felesleges alkatrészt, a kondenzor tartót, talpat, tárgyasztalt, stb. már csak a finombeállító sínje van rajta. Nem látom, hogy máshonnan is hozzá lehetne férni, arra tudok csak gondolni, hogy le kellene tudjam húzni róla, de meg sem mozdul. Ötlete van valakinek?
Sajnos képet nem tudom, hogy lehetne feltölteni és elég régi a műszer, nem látok rajta típust.
erről a típusról lenne szó:
Hát pont ezt nem lelek.
De ez elég hasonló, sokkal újabb, de nem hiszem, hogy jelentős különbség lenne a mechanikus elemekben.
Az utóbbi 4 kép közül az elsőn látható egy kis fémlapka, azt kiszedni nem tudom, de lötyög, hozzá van erősítve egy kis lemezalkatrésszel pár fogaskerék, amik forognak is, mikor tekerem a finombeállítócsavart.
A 2. képen a kondenzorlencse mozgató sínje van. Ezt le lehet szedni, de nincs értelme, mert nem lehet onnan hozzáférni.
a 3. képen felülnézetből látható, az az ezüst trapéz a finombeállító sínje, ennek kellene mozognia, a 4. képen meg a finombeállító sínhez erősített rézlap. Ezt nem tudom leszedni, belülről van csavarozva.
Átgondolva a helyzetemet biztosan a fiombeállító sínt és hozzácsavarozott rézdarabot kellene valahogy kitolnom, csak nagyon nem akar megmozdulni és nem szeretném meggyepálni, nehogy valami elnyekkenjen belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!