Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mivel lehet fixálni/festeni...

Mivel lehet fixálni/festeni vérmintát?

Figyelt kérdés
Sürgős lenne. Ugye ha csak csöpögtetsz a fehér vérsejt nem látszik.

2021. jan. 26. 19:27
 1/2 Marci71 ***** válasza:
100%
Kenetet kell csinálni. Fixálni alkohollal( szárítás után ) festeni eosinnal és metilénkékkel. Illetve hivatalosan May-Grünwald és Giemsa oldattal festik, előtte May-Grünwalddal fixálnak ( ami eosin és metilénkék metil-alkoholos oldata.
2021. jan. 26. 20:22
 2/2 Marci71 ***** válasza:
100%

Tegnap ezt kutyafuttában írtam. Részletesebben:

Egy csepp vért a tárgylemezre ejteni majd egy másik tárgylemezt szögben oda kell érinteni a csepp széléhez aztán azt végigtolva a cseppet szétkenni. Ez a kenet. Be kell szárítani, így már vizsgálható. Lehet festeni, a hivatalos eljárás szerint May-Grünwald oldatot kell rácseppenteni , 3 percig rajta hagyni ( ilyenkor fixál a tömény oldat) utána annyi desztvizet hozzá adni amennyi a May-Grünwald volt és 1 percig rajta hagyni ( ilyenkor fest a hígabb oldat ) majd leönteni róla és hígított Giemsa ( 10 csepp 10 ml desztvízbe ) oldatot ráönteni és 15 percig rajta hagyni utána csapvízzel leöblíteni. Házilag én alkohollal fixálnám és eozinnal meg metilénkékkel festeném, de még nem csináltam ilyet. Ezeket be tudom szerezni :)

2021. jan. 27. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!