Az endoszimbiózis olyan baktériumoknál is megtörténhet, amik közül az egyik kemoszintézist folytat?
Az így létrejövő élőlényeknek akkor egészen más lesz az energiaforrásuk mint a Földieknek?
Pl. ha vasat oxidáló baktérium válna egy másik sejt erőművévé?
Elsősorban a bolygóból tudná kinyerni a vasionokat, szóval elkezdené "megenni" a bolygót?
Szerintem lehetséges, feltéve, hogy a kemoszintézis "termékei" a másik sejtnek megfelelőek.
Földi körülmények közt valószínűleg nincs ilyen, a az anaerob kemoszitetizáló lények oxigénigényű sejteknek nem felelnek meg partnerként.
Nem zárnám ki, hogy két anaerob baktérium közt létrejöhet és hogy esetleg létezik ilyen a mélytengerekben, én még em hallottam róla, de nem is vagyok biológus.
"Elsősorban a bolygóból tudná kinyerni a vasionokat, szóval elkezdené "megenni" a bolygót?"
Végeredményben igen, de én ebben nem látok problémát. Tekintve, hogy végső soron minden létező élőlény a bolygónkból nyeri az energiáját, élelmét, tehát minden élőlény a "bolygót eszi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!