Ha az ember képes lenne látni a röntgen, vagy gammasugarat( tegyük fel) akkor képes lenne a legtöbb dolgon átlátni?
Akkor helyesbítenék:
Ha érszékelni tudnád a röntgensugárzást, és esetleg olyan területen lennél, ami nagyon radioaktív és ezen a helyen elötten lenne egy fa, vagy egy ber, akkor azt úgy érzékelnéd, mintha egy átlátszó valami lenne ott?
Szuper dolog érzékelni ezeket a sugárzásokat, de ha a többit is látod, na az az igazi.
Mert mindegyik másra jó.
A röntgen tartományt már mindenki ismeri. Ha abban nézel például egy embert, jól látod a belső szerveit, a csontok már sötétebbek, de azokat is jól látod. Viszont az ereket már nehezebb látni, a véráramlást meg szinte semennyire.
De ha neutron sugárzásra állítod át az érzékelésedet, akkor pont ezeket a részleteket fogod jól látni, akár egy fém falon keresztül is.
Szóval mindegyik jó, de szerintem a leghasznosabb, ha neutrínó sugárzásra vagy érzékeny, azzal egészen finom részleteket lehet látni, gyakorlatilag mindenhol, tehát minden átlátszóvá válik a számodra.
"szerintem a leghasznosabb, ha neutrínó sugárzásra vagy érzékeny, azzal egészen finom részleteket lehet látni, gyakorlatilag mindenhol, tehát minden átlátszóvá válik a számodra."
Hát azért ahhoz, hogy tárgyakat lássunk, ahhoz a látott sugárzásnak vagy el kell nyelődnie benne ,vagy visszaverődni, de minimum megtörni.
A neutrínó meg ilyet állati ritkán csinál.
Ja és persze a szemedbe vagy akármilyen érzékelőszervbe érkezve is interakció kéne, úgy hogy már maga az érzékelés is problémás.
Szerintem maximum a neutrínóforrást tudnád érzékelni, semmi mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!