Miért szükséges még betartania annak a járvány miatti szabályokat, aki már be van oltva?
Pl.: maszkviselés
Ha be vagyok oltva miért tudok még fertőzni? Miért lehetek hordozó?
Most olvastam egy azonnalis cikkben.
Ennek a pontos biológiai okára lennék kíváncsi.
Alapszabályom, amihez nem értek, ott azt csinálom, amit azok javasolnak, akik értenek hozzá. Nálam legalábbis jobban.
Zavar-e? Dühös vagyok-e? Persze.
De nem a korlátozásokat meghozókra, hanem erre a rohadt vírusra.
Kuka utas, vésd az észbe, hogy ne szólj bele a vezetésbe.
Nem szólok bele.
Ez most tipikusan az az eset, mikor akkor szabadulsz korábban, ha hagyod a dolgokat úgy menni, ahogy tervezve van.
" Probléma akkor keletkezik, ha a "tervező" szándéka nem a megoldáshoz vezető legjobb út keresése."
Ha nem rendelkezem a szükséges szaktudással minden szempont figyelembe vételével eldöntve, mi az optimális megoldás, akkor a rossz döntés is jobb az enyémnél.
"Jelen esetben a járvány kezelése nemhogy optimális, de gyakran kifejezetten kártékony, hatását tekintve."
Azért ellenőrizd magad, hogy ennek objektív megállapításához rendelkezel-e minden adattal. Erősen kétlem.
Kismillió szempontot kell figyelembe venni.
És annak az optimumát kell kihozni.
Az optimum meg azt is jelenti, hogy néhol rosszabb, míg máshol jobb.
Te nézed mondjuk a negatív oldalt, nem látva a nyomósabb pozitívat.
Nem tudjuk ezt innen átlátni. Te sem, én sem.
Persze, hogy lehetne jobban csinálni. De hogy hogyan, az nem a mi szakértelmünk területe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!