Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges csökkenteni a...

Ozmium42 kérdése:

Lehetséges csökkenteni a vízkeménységet biológiai úton?

Figyelt kérdés
Valamilyen vízi növény vagy állat vagy egysejtű segítségével, ami fel tudja venni közvetlenül a vízből a víz keménységét okozó vegyületeket, és magába építeni. Nem szükséges, hogy 0 keménységű vizet kapjunk eredményül, az is valami, ha pl. egy kemény víz keménysége a felére (stb.) csökkenne.

2021. jan. 23. 13:36
 1/1 Wadmalac ***** válasza:

A korallpolipok valami ilyesmit csinálnak, nem?


De nem tudom, van-e édesvízi megfelelőjük.

A kagylók, csigák ilyen "munkája" gondolom elenyésző mértékű.


Szerintem minden vízinövény von el valamennyit az oldott ásványi anyagokból.


Hogy ez mennyi idő alatt, milyen mértékben tud megtörténni, nem tudom.


Biztos, hogy radikális mértékben nem lehet élő szervezetekkel csökkenteni, hiszen akkor azok egyre jobban "eléheznének" és elpusztulnának, ahogy fogy az "alapanyag". A túl kemény víz meg nem alkalmas növényi élőhelynek.


Röviden: nincs olyan élőlényes módszer, ami az alapvetően ismert akvarisztikai vízkeménység-beállító eljárásoknál jobb, házilag megoldhatóbb lenne.

2021. jan. 25. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!