Emberkísérletek a 21-ik században is vannak?
Persze, hogy vannak.
Nagyon sok egyetem szervez emberkísérleteket, nyilvános hirdetésekben toborozzák rá az embereket, az USA-ban még fizetni is divat az ilyesmiért.
(Mármint az egyetem fizet valami minimál, 1-200 dollárt a résztvevőknek)
1
Nem teljesen erre értettem. Nézd meg a videót.
Mit nézzek rajta?
Vannak emberek, akiknél komolyabb mellékhatás jelentkezik.
És? Ezt pontosan tudni lehetett előre, minden gyógyszerrel előfordul.
Egy szimpla aszpirinnel is.
Mi köze ennek az emberkísérletekhez?
4
Hát nem tudtam, hogy ilyen szintű rángatózások jelentkeztek a klinikai tesztelések során. Vagy ha igen nem tudom, ha nyilvánosságra hozták.
És ez mellékhatás? Vagy ez végleges idegrendszer károsodás? Ezt jó lenne tudni, mert az ember elég érthető módon nem szeretne így járni.
5
Ha 1000% biztos akarsz lenni benne, hogy nem jársz így, akkor a legegyszerűbb, ha nem adatod be magadnak.
De akkor ennyi erővel aspirint se szedjél.
Meg coldrexet se.
Sőt, az utcára se menj ki, mert ugyanakkora eséllyel ütnek el a zebrán is, mint hogy tartós károsodást szenvedj az oltástól.
Ez van, az emberek egy nagyon-nagyon kis hányadánál néha komoly mellékhatásai vannak az ilyen szereknek, anafilaxiás sokknak nevezik ezt a jelenséget.
De néhány embernél ugyanezt kiválthatja egy rovarcsípés vagy a földimogyoró is.
"az ember elég érthető módon nem szeretne így járni"
Szinte minden orvosi beavatkozásnak van kockázata, a mandula kivételtől egy szemcsepp felírásáig. Egyébként (főleg jogi okokból) minden észlelt mellékhatást fel szoktak tüntetni a gyógyszereken is. Akkor is, ha kevésbé valószínű, mint hogy rezuhanjon velünk egy repülő. Ezeket klinikai teszteken írják össze, amit morbid módon akár nevezhetünk "emberkísérletnek" is.
Kérdező! Te voltál az, aki reggel már feltettél egy trollkérdést ugyanerről, amit már szerencsére töröltek? Más a stílusotok, úgyhogy valószínűleg nem.
Tehát: 1. Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy ennek bármi köze lenne az oltáshoz.
2. Ez az RT az orosz dezinformációs háború egyik legfontosabb láncszeme, gyakorlatilag azért pénzelik, hogy álhíreket közöljön, félremagyarázzon dolgokat stb., amik orosz érdekeket szolgálnak.
Tehát még a videó valós eredete is megkérdőjelezhető.
Kifejezetten érdekes, hogy teljes nyugalomban videózza a csaj remegését az állítólagos fia.
Amúgy ebben mi az anaphilaxia? Nem tudtam, hogy tünete ilyesmi.
"Amúgy ebben mi az anaphilaxia? Nem tudtam, hogy tünete ilyesmi."
Nem biztos, hogy az, de lehet ilyen tünete is.
Egyszer a sürgősségin láttam egy szegény kiscsajt, aki reszketett, szédült, nem tudta koordinálni a mozgását, a párja hozta be, halottam, ahogy mondta a dokinak, hogy valami gyógyszert vett be, azután jött ez ki rajta, a doki meg mondta, hogy valószínűleg súlyos allergiás reakció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!