Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A radioaktov izotopokon kivűl...

A radioaktov izotopokon kivűl milyen van még, és mire használják fel?

Figyelt kérdés

Légyszi segítsetek, esszét kell irnunk kb a fele megvan a radioaktiv izotópokról de mást nem találok sehol.

A tanárnő ugy fogalmazott, hogy "írjatok esszét az izotópok felhasználásáról, főleg a radioaktív izotópokról"

Sajnos beteg voltam azon az orákon mikor tanultunk erről és nincs aki elmagyarázhatná.

Oké a radioaktívakkal tisztában vagyok de melyik a másik fajta izotóp?úgy hogy nem radioaktív nem találok semmit sem könyvben, sem neten

#kémia #izotóp #radioaktovítás
2021. jan. 16. 06:44
 1/3 anonim ***** válasza:
79%
Szóval azt állítod, hogy beírtad google-be, és egyetlen egy magyarázó találatot vagy youtube videót nem találtál a témában? Ja hihető. Az a baj, hogy azt hiszed más nem volt gyerek és nem tudja, hogy a "beteg voltam" a leglustább megfeleője annak, hogy sz.rok bele nem akarom megcsinálni...
2021. jan. 16. 07:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálad is betiltották a guglit?

Itt van egy, második találat volt:

[link]

A többit keresd csak meg nyugodtan.

2021. jan. 16. 08:22
 3/3 anonim ***** válasza:
80%

- Mire használjuk a nem radioaktív, természetes izotópokat?

- Mindenre. Benne lakunk, azt esszük, testünk is abból áll.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ha van egy jó tömegspektrométerünk, és használjuk is azt tapasztaljuk, hogy a természetes izotópok aránya kismértékű ingadozást mutat. Ha elég sok mérésből összeállítunk egy adatbázist meg tudjuk mondani, hogy egy anyagminta honnan származik.

2021. jan. 16. 09:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!