Tisztelt tudományos érdeklődésű kollégák, különböző termőföldek mikro tápanyag koncentrációjáról hol találok tanulmányokat?
1.
Köszönöm a gyors reagálást!
Az első link inkább a talajszennyező anyagokat tartalmazza.
A második linkben valóban szerepelnek az említett elemek bizonyos keretekben,ezt mindenképpen átnézem.
Habár a harmadik inkább a makrotápanyagokra koncentrál van benne egy-két érdekes aspektus
A negyedik az eléggé általános,nem találtam benne,amit kerestem egyenlőre.
Ha valaki tud olyan publikáció/kat amiben az azonos területről származó talajminták mikroanyag tartalom változása található évek során azt várom még továbbá.
Írj a Nébihnek v az agronaplo.hu-nak, hátha tudják, hova töltik föl az akkreditált talajvizsgáló állomások a vizsgálati eredményeiket. Sok sikert!
egyes voltam
3.
Ennyire nem hozzáférhetőek ezek ez adatok?
Tudtommal nehézfémekre csak szennyezésgyanú esetén keresnek rá a talajmintában. A talaj réz és a mangán tartalma talán érdekesebb lehet a talajhasználó számára, de ez sem okvetlenül szerepel az első 5-10-25 talajjelemző közt, ami az átlag zöldbárót/parasztot érdekli. Vsz nem hozzáférhetetlen az adat, épp csak kevés van belőle, mert kevesen fizetnek olyan sokat a talajvizsgálatért, amiben már a fenti négy elem is benne van.
16:36-os voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!