Miért kell tesztelni, és miért olyan nagy dolog, hogy egy űrhajó feljut 12000 méter magasba, amikor már a Holdon is jártunk?
Wadmalac
"Ugyan még az SSTO (single stage to orbit) sem jött össze senkinek,"
A SPaceX-nek sem fog (legalábbis a Starshippel), és nem is hiszem, hogy a Raptor hajtóművekkel meg lehetne oldani, ahoz túl kicsi a specifikus impulzusuk. Én úgy becslem, hogy kicsit több, mint 92%-ot kéne kiteeni az üzemanyagnak az űrhajó teljes tömegéből (hasznos teherrel, miegyébbel). Ehhez képest a Starship ürestömegét 120 t-ra, az üzemanyagot 1200 t-ra tervezik, az szűk 91% (és ebben nincs benne a hasznos teher). De nem is cél az SSTO.
"Van tippem a raptor hibára is."
Azt írják, az üzemanyagtartályban törétnő nyomáscsökkenés okozta a hibát.
Sadam:
Kábé stimmelhet a számításod. Full üzemanyagtartályként, nulla üzemanyag-maradékkal tudna orbitálisra jutni. Szóval haszontalanul.
De "kihaénnem" alapon meg lehetne tenni. Csak minek. :D
És én is írtam, tényleg nem ez a cél.
Az SSTO egyetlen értelme a lehető legkevesebb eldobandó rakétaelem lenne, azt meg megoldja együtt a totál újrahasználható Starship és Super Heavy booster is.
"Azt írják, az üzemanyagtartályban törétnő nyomáscsökkenés okozta a hibát."
A raptor-leállásra ez lehet ok, de a zöld lángcsóvára nem. Szóval több gond van ott.
Bár ha hirtelen esett a nyomás, a turbópumpát az is hazavághatta.
Valószínűleg kelleni fog valami nyomás-boost a header tankokra, az önszabályzáshoz túl kicsi a térfogata.
A megvénhedt és a sok hazugságtól megroggyant Nihil Armstrong bemegy a kocsmába. Megkérdezik tőle:
- Hé Papa, mit kér, kisfröccsöt vagy nagyfröccsöt?
Mire a vén hazudozó:
- Csak egy hosszúlépést gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!