A vízkő meg a körömgomba/ bőrgomba gyakorlatilag ugyanaz?
Mert pl ha valaki nem törli meg a kezét/lábát rendszerességgel jól, akkor ilyen kis sárga réteg képződhet rajta. Az tehát ugyanabból az anyagból van, mint a vízkő? Csak ilyen lerakódás a vizességtől, a páratartalom miatt? Meg pl tudom, a gombának lelki okai is lehetnek; vagy pl valami olyasmi rémlik, hogy a gomba is az emberben benne van; és ha túl sok fölösleges cukor halmozódik fel a szervezetben, az olyankor jön elő. Valami ilyesmit is hallottam még nemrég, nem biztos, hogy pontosan jól emlékszem.
Meg még én itt a kialakuálását a vízkőnek megnéztem; és tehát én nem értek a kémiához, de itt van valami ilyen:
A sima csapvíz nem csak vizet tartalmaz, hanem különböző oldott ásványi anyagokat is, leggyakrabban kalcium- és magnézium-karbonátokat.
A vízzel együtt áramló szén-dioxid a vízzel hidrogén-karbonátot alkotva tartja oldott állapotban az ásványi anyagokat.
CaCO3 + H2CO3 ↔ Ca(HCO3)2
MgCO3 + H2CO3 ↔ Mg(HCO3)2
Ám amikor a szén-dioxid elillan, például nyomáscsökkenéskor vagy hőmérséklet-növekedéskor, a hidrogén-karbonáttal oldottan tartott karbonátok kiválnak, és lerakódást hagynak maguk után.
Hogy ugyanez a folyamat-e. (?) A körömgombának nem találtam kémiai képletét.
Köszönöm, ment a zöld.
Aki még hozzá tudna valamit esetleg fűzni, kérem, fűzze.
Nem tudok semmit hozzáfűzni, mert a kérdés és a hozzá fűzött szöveg olvasásakor kiüresedett az agyam.
Egy biológia-kémia tanárszakot végzett öregember vagyok.
Részvétem Tanár Úr :)
Nagyon pongyolán, nagyon parasztiasan. Még egy kis kiegészítés: a különböző gombás fertőzések és a lelki eredet, illetve a cukor. A gombák ellen _IS_ véd valamennyire az immunrendszer, és ha lelki problémák vannak az kihat az immunrendszerre (értsd könnyebben kapsz el fertőzést, akár gombát, akár náthát, bármilyen fertőzést). A cukor meg ott jön a képbe, hogy a gomba cukrot "eszik" és ha a szervezetben több a cukor a gomba jól érzi magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!