Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogy Japánban mindenhol...

Igaz, hogy Japánban mindenhol havonta legalább egy percnyi érzékelhető földrengés jellemző?

Figyelt kérdés

Ilyesmit rebesgetnek. Azonban szeretnék magyarázatot találni arra, hogy ha ez igaz, akkor a Japánban élőben készült tv video felvételeken miért nem láttam még soha kameraberemegést, se semmit, ami ember által érzékelhető (pl látható) földrengésre utalna.

2010-2020 közötti időszakról kb eddig összesen legalább kétszáz órányi különféle, Japánban, ÉLŐBEN készült videofelvételt láttam, utólag. Olvasom egyesek írásait, akik élő egyenesben is megnézték, sőt, bár én utólag láttam ezeket, ezek zömében NINCS vágva a felvétel.

Ha minden igaz, azon tíz évből kb egyenletes eloszlásban ezek szerint átlag kéthetente lezajlott 40-60 perces élő japánbeli műsorokat láttam.

Akkor miért nem láttam még sose beremegni kamerát? Elvileg olykor látható földrengésnek kellett volna lennie legalább...

2020. okt. 28. 15:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Itt vannak az elmúlt idôszak földrengései, esetleg kövesd ezt az oldalt és vesd össze ezentúl a heti mûsoridôkkel:

[link]

2020. nov. 5. 04:55
 12/13 anonim ***** válasza:

Itt vannak a régebbi adatok is, bár angol oldalt nem találtam. A lényeg érthetô:

[link]

2020. nov. 5. 05:01
 13/13 anonim válasza:
Japánoknál korai földrengés riasztójuk (緊急地震速報, Kinkyū Jishin Sokuhō) van. Akármit nézel tv-t, tabletet, telefont vagy autóban rádiót hallgatsz, kb. fél perccel a rengések előtt jelzést adnak ki jellegzetes szignállal (ezért tilos ilyet csenghőhangként használni) és mondják "Kinkyu Jishin sokuhó-desz" vagyis hogy a Korai földrengés riasztójelző. Utána a tv-kben prefektúrákra pontosan mondják a rengések mértékét és - ami elég fontos - ha a rengés az oceánban volt a földfelszín alatt hogy kell-e tsunami-ra, hol és mikor ér partot.
2024. jan. 14. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!