Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Jól értem ezeket az alapeljele...

Jól értem ezeket az alapeljeleket a fizikában?

Figyelt kérdés

A füzetembe az út jeléhez kis "s" betű van írva, ami ellent mond a v=S/v egyenletnek.

Tehát akkor az út jele nagy "S" betű, a kis "s" pedig a secundum, a másodperc jele?

2020. okt. 19. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az út jele a kis "s" betű. A másodperc az egy mértékegység, annak is kis "s" betű a jele.
2020. okt. 19. 14:56
 2/7 A kérdező kommentje:

Kis "s"?

Nahát... Jó, elfogadom, akkor lehet a könyvben a betűtípus miatt nem láttam jól, mert megnéztem ott is.

Még annyit, hogy a gyorsaság mértekegységében a m/s - nagy vagy kis "s" betű?

2020. okt. 19. 15:07
 3/7 anonim ***** válasza:
az a secundum, értelemszerűen kicsi.
2020. okt. 19. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:
A gyorsaságot inkább sebességnek nevezik, annak a mértékegysége m/s, kisbetűkkel, ha a gyorsulásra gondoltál, akkor az m/s², szintén kisbetűkkel. Arra figyelj, hogy ne keverd össze a fogalmak (például távolság, s) és a mértékegységek (például idő, s) jeleit. Sajnos vannak ilyen átfedések, hogy azonos betűkkel jelölik. A nagy „S” betű például az elektrotechnikában a vezetés mértékegysége, Siemens: 1/Ω vagy A/V.
2020. okt. 19. 15:24
 5/7 A kérdező kommentje:

"A gyorsaságot inkább sebességnek nevezik"

Ezt is meg akartam kérdezni, mert a szöveges feladatban a gyalogos sebességét kellett kiszámolni, és elsőre nem igazán ugrott be, hogy a "v"-t kell-e keresni, vagy sem.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

2020. okt. 19. 15:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Előfordul, hogy egy fizikai mennyiségnek és egy mértékegységnek ugyanaz a jele. Pl. a W jelenti a munkát és a Wattot is.
2020. okt. 19. 18:22
 7/7 anonim ***** válasza:

"és a mértékegységek (például idő, s)"

Pontosabban: az idö jele: t, ezen belül az idö mértékegységei: s:másodperc, min:perc, h:óra

Nem kötekedésböl, csak egy újabb félreértés elkerülése végett.

2020. okt. 21. 15:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!