A koronavírus "paradoxon" az esetlefolyások esetén miért ilyen szélsőséges?
Olvastam pár kovidos történetet FB-on. Harmincas rendszeresen sportoló vagy ugyanilyen életkorú sportoló is, aki elkapta a koronavírust az intenzíven kötött ki két hétre. A sportoló tüdőembóliát kapott a citokin vihar után pedig rendszeresen sportoló, erős egészséges emberekről beszélünk. Emellett ismerek olyan két nyugdíj előtt álló irodai titkárnőt is, akik gyengék, alultápláltak és mégis simán kifeküdték két hét alatt otthon. Még korházba sem kellett mennüik és ugyanolyan koronavírusosak.
Miben rejlik ez az ellentmondás?
Azért tettem a tudományba, mert valamilyen biológiai magyarázatot keresek. A sportoló erős, rendszeresen edz és fitikai követelményeknek tesz eleget, azaz karban van tartva a teste. Emellett egészségesen is étkezik, ezt külön elmondta. Most van egy-két ilyen 30-as srác és majdnem elpusztulnak szegények a koronavírusban. A korházban megmondta a főorvos, hogy lesz 2-3 kritikus nap. Majdnem egy hónapig kellett szenvedniük a korházban. Sokszor azt hitték nem lesz tovább. Oxigént kellett adni nekik
Ezek után vannak rengetegen, akik pizzákon, gyorskajákon élnek, rendszertelenül, keveset, egészségtelenül esznek, gyengék, nem sportolnak és meg sem érzik vagy max két hét alatt otthon kifekszik. Erre mit lépsz?
Úgy tudom ez összefügg részben a receptorral, ami a gyulladásszabályozásban is részt vesz, így túlzó gyulladás alakul ki és arra tippelnék, mivel a csökkentő mechanizmus ami a szabályzás része nem tudja kiváltani a hatását. Kb befűtesz, de elrontod a termosztátot.
Viszont van akinek eleve rossz a kazánja, így hiába rossz a termosztátot, ez esetben jó, hogy nem jó a kazán, mert nem fűt túl..
Nem kell ehhez koronavírus... Van, aki egy szál cigit nem szív el egész életében, nem dolgozik a tüdejét veszélyeztető helyen, mégis meghal tüdőrákban, más meg elél 80 éves korig úgy, hogy napi 2 doboz cigit elszív.
Az ellentmondás egyébként ott van, hogy az egészséges életmód csak az ESÉLYÉT növeli annak, hogy nem lesz komoly bajod. A fenti példában mondhatnánk azt is, hogy az első alany 95%-os valószínűséggel nem lesz rákos, míg a másik 95%-os eséllyel lesz rákos. AZ előbbi peches, és az 5% jön ki rajta, a másik bazi szerencsés, és ő a szerencsés 5%-ba esik bele.
"Ezek után vannak rengetegen, akik pizzákon, gyorskajákon élnek, rendszertelenül, keveset, egészségtelenül esznek, gyengék, nem sportolnak és meg sem érzik vagy max két hét alatt otthon kifekszik."
Gondolj bele, ha ezek az emberek egészségesen élnének, akkor milyen szuperemberek lennének. Földön járó félistenek. Jó a genetikájuk.
6 Gondolj bele, ha ezek az emberek egészségesen élnének, akkor milyen szuperemberek lennének. Földön járó félistenek. Jó a genetikájuk"
A vágósúlyban Gamek meg TV elött tespedő munkásemberek az igaziak, mert még ilyen életmód mellett is vígan elélnek és fityiszt mutatnak a koronára is. :XD
A nagyon eltérő fertőzés-reakcióra nem csak az egészséges életmód megléte-nemléte lehet mérvadó.
Vannak, akik észre sem veszik, hogy fertőződtek, pedig esetlegesen nem élsportolók.
De lehet, hogy valamelyik ősi származási águk túlélését pont egy hasonló vírus szelektálta ki.
Akkor a gyengébb, egészségtelenebb szervezetük is hatásosabb immunválaszt produkál.
Ezer dolgon múlhat.
Nem értem, mi a kérdés célja.
Sport-ellenpropaganda?
Azért kérdezem, mert ugye tudományosan arra nevelnek minket, hogy minden napos sport, egészséges étkezés és úgy egyébként jó kondíció (sport + mozgás = élet + erő) a tuti. Most erre tessék....
Többszáz éves tudományos elmélettel szembemegy a koronavírus. tehát mindegy. Inkább tudjuk meg az igazat. Jobb későn felkelni mint soha
Az, hogy megkapod a vírust és az, hogy legyőződ magát a vírust és az, hogy a vírus utáni felépülésed hogy zajlik ez mind eltérő dolgokon múlhat, ez szerintem a lényeg.
Egy normál náthánál az általános egészség nagyobb szerepet kap, de itt más tényezők is erősebben jelen vannak szerintem, kb ennyi.
Valamint, ha nem vagy egészséges, nem sportolsz, az egész életedre nézve nagyobb kockázat, mint az ellentéte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!