Benne lennétek egy "tudományos" kísérletben ?
Öszintén szólva én mindenféle sokat-ivás nélkül is akkor ébredek fel, amikor akarok, nincs, és nem is volt soha ébresztöórám, nekem fölösleges.
Söt, ha valamiért nap közben túl fáradt vagyok, akkor is nyugodtan lefekszem pihenni, mert percre pontosan be tudom állítani magam, hogy 20-30 percet vagy esetleg egy órát akarok aludni - egész pontosan akkor ébredek, amikor kell.
Hát ezzel a folyadékos módszerrel nem nagyon fogod belőni az ébredési időpontodat.
A saját kiválasztásod nagyobb szórással dolgozik lassabban vagy gyorsabban, mint amit el akarsz érni.
A vizelet keletkezésére nem csak a bevitt folyadék mennyisége és annak beviteli ideje van hatással, hanem a szilád táplálék összetétele, a megivott folyadék fajtája, a fizikai állapotod, esetleges megfázás, ezer eltérő ok.
Még tök egyforma bevitelek mellett is lehetséges, hogy egyszer végigingázod az éjszakát az ágy és slozi közt, máskor meg egyszer sem kelsz fel.
Én is utálok éjjel a vécére kolbászolni. Főleg az állati dühítő, mikor visszafekszel, leteszed a fejed a párnára és megszólal az ébresztő.
Én két módon kerülöm el az ezzel járó szenvedést.
Egyrészt este lefekvés előtt akkor is elmegyek kifacsarni az utolsó cseppet is, ha tíz perccel előtte voltam már vécén.
Másrészt a lefekvés előtt egy-két órában nem nagyon iszom, csak közvetlenül lefekvés előtt és akkor sem koffeines,t teát, kávét, kólát, hanem tejet, vizet. Az általában reggelig bent marad.
Harmadrészt pedig, és ez mazochizmusnak fog tűnni, alapból egy órával korábbra van állítva az ébresztőm, mint kéne. Ha ilyenkor felkelek, állati kényelmesen tudok készülődni, melóba is előbb érek be. A biológiai órám már elég jól be is állt rá.
Na ha így jön az a bizonyos ébresztő előtt két perccel vizelés, akkor ezt a plusz órát behúzom plusz alvásra és akkor sem kell kapkodva készülődnöm.
Persze ezzel együtt jár, hogy illik este ennyivel előbb le is feküdni. De hát valamit valamiért.
"Én két módon"
"Harmadrészt"
Matematika egyes, ülj le, fiam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!