Az alábbi témákban mik a valóban minőségi könyvek?
Konkrétan matematikai analízis területén keresek jó, szakmai könyveket, mert a neten található jegyzetekkel nem vagyok annyira barátságban.
Ezekben a témákban lenne jó:
1) Lineáris algebra, vektorterek.
2) Topológia, topologikus terek
3) Halmazelmélet
4) Sorozatok, sorok, függvénysorok, hatványsorok stb
5) Differenciál és integrálszámítás (egy- és többváltozósra is, lehetőleg minél általánosabban)
6) Mérték és integrálelmélet
7) Közönséges és parciális differenciálegyenletek elmélete
Ezeket a témaköröket a lehető legrészletesebben tárgyaló irodalmat szeretnék találni. Köszi annak, aki tud valamit ajánlani.
De egyébként jöhetnek ilyen témákban is:
1) Modern algebra
2) Gráfelmélet minden mennyiségben
3) Számelmélet
Akkor, gondolom, te vagy az, akinek a közkinccsé tett műegyetemi matematika jegyzeteket ajánlottam valamikor.
Szerintem nincs olyan, hogy valóban minőségi, mivel nem egyformák, ezért mindegyikben lehet olyan, ami a másikban nincs.
És mi a minőségi, mint fogalom, ez esetben? Objektív matematikai színvonal, vagy szubjektív (téged illető) megérthetőségi színvonal?
Obádovics Gyulának jelent meg nemrégiben új sorozata matematikai olvasókönyv sorozatcímmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!