Szerintetek létezhet más univerzum az éteren túl?
Hát okoskodjak még egy sort csak ,hogy mért omlik össze a tér is.
Tételezzük fel ,hogy a tágulás megáll ,de nem zuhan magába, hanem a maximumán megáll.A fentebb dolog is megtörténik ,hogy maga a lét megszünik.Azzal az időnek is meg kell szülnie.És ha a térben nincs történés, ott a törvények is megszünnek,és össze kell ,hogy essen a tér is.
Tehát véleményem szerint, maga a cselekvés teszi lehetővé a teret az időt és a törvényeket is.
Ha van történés ahhoz térre kell szükség.A térhez törvény kell ,hogy létre jöjjön ,ami történés nélkül megint csak nem lehet.Az idő magát a cselekvést kell ,hogy mérje a térben.És így kerek az alma.
Amint megszűnik a "lét" minden összezuhan ,és egy anyaggá kell váljon.
"És ha a térben nincs történés, ott a törvények is megszünnek,és össze kell ,hogy essen a tér is."
Vagy nem.
Senki sem tudja.
És mondom, ha a kiürült világegyetemben a kvantumfluktuáció az abszolút zéró körül megmarad, akkor igenis marad mozgás, idő.
Természetesen csak okoskodok.:)
Lehet ,hogy megmarad,vagy inkább csak más fajta tér és idő lesz.
Hát nem értem mi nem érthető benne.
Megszűnik az univerzumunkba minden az azt jeleni ,hogy azon belül minden törvény megszünik.És egy anyaggá válik.Hogy az az anyag milyen törvényekkel bír ,az is fantáziára van jelenleg bízva.
Semmi ezotérikus dolog nincs benne szerintem.
Na de jó ,azt hiszem kiveséztük a kérdést.Mikor már kezdődnek a sértegetések ,azt hiszem le kell zárni a témát.
Mindenkinek köszönöm a választ!
További jó fantáziálást mindenkinek:))
"Megszűnik az univerzumunkba minden"
Nem tudjuk, megszűnik-e minden
"az azt jeleni ,hogy azon belül minden törvény megszünik."
Neked. De tudományosan nézve fene sem tudja.
"És egy anyaggá válik."
Vagy igen, vagy nem, te így képzeled, de erre nulla tudományos alapod van.
"Hogy az az anyag milyen törvényekkel bír ,az is fantáziára van jelenleg bízva."
Az egész feltételezés-sorozatod csak fantáziára van bízva, minden pnntjában, szóval az tudományosan tényleg annyira vizsgálható, mint hogy van-e a tűzokádó sárkányoknak szempillája.
"Semmi ezotérikus dolog nincs benne szerintem."
Hát most már tudományos dolog nincs benne, ez a fő baj.
Hát maga az univerzumi problémák is akkor ezotérikus, mivel ezekből sincs semmi kézzelfogható bizonyíték.Azt hogy levezetünk valamit matekkal ,meg kísérletezgetünk, még nem tény.
Na de szerintem zárjuk le a témát.
Már megjelentek az első sértegetések, nekem meg semmi kedvem az ilyen vitákhoz.
További szép napot!
A tér nem azért létezik, mert vannak benne történések. Illetve a téridő. Ha töküres, akkor is köszöni, jól elvan. Illetve, ahogy Wadmalac célzott rá, eleve nem létezik töküres téridő, nincs üres térrész, nincs nulla energia stb stb. Virtuális részecskék keletkeznek és tűnnek el, állandó mozgás van kvantumszinten a legüresebbnek tűnő térrészen is.
Az, hogy a teret meg az időt valamilyen mágikus módon valamiféle cselekvés hozza létre és ha nincs cselekvés, eltűnik, vegytiszta ezotéria. Az, hogy a nagy eltűnt tér és idő meg egy anyaggá áll össze (?), pláne.
Mondjuk azt sem értem, Wadmalac is miért adja alád a lovat ezekkel a "nem tudjuk, hogy így van-" hozzászólásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!