Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Baj az, ha én gyakorlatban...

LakatosAnonymus kérdése:

Baj az, ha én gyakorlatban nem hiszek a végtelen fogalomban?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Régóta foglalkoztat a végtelen fogalom, és tettem is fel pár kérdést gyakorira ezzel kapcsolatban. Kaptam érdekes válaszokat, de egyik sem felelt valójában a kérdésemre. Voltak, akik felkapták erre a vizet, hogy milyen hülye vagyok stb. (innen is üzenem, hogy gratulálok).

Szóval, mi is a kérdésem valójában:

Baj, ha nem hiszek a végtelenben?

Mi a véleményetek a vegtelensegrol?

Gondolkodtam, mi lehet a gyakorlatban végtelen, és egybol kiszurtam a világegyetemet. VÉLEMÉNYEM SZERINT véges, mert semmi sem végtelen. Hiába tágul az a nyavalyás "lufi", VALAMI FELÉ tágul, amerre még van tovább.

Sokan példálóznak a végtelen számokkal, de az teljesen baromság. Nem tudod megertetni valakivel a világegyetem végtelenségét, számokkal...

Végtelen mennyiség nem létezik, a végtelen "szám" nem is egy mennyiség. És ha nem lehet mennyiség, akkor méret sem lehet és így tovább.

VÉLEMÉNYEM SZERINT minden véges.

Nektek mi a véleményetek, illetve mennyire hülyeség ha ebben hiszek?

Előre köszönöm! 🙂🙃🙂

2020. szept. 29. 09:19
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Ha a Térről van szó azt te is úgy gondolod, hogy végtelen. Ezt írod:

"VALAMI FELÉ tágul, amerre még van tovább."

Ha a benne lévő dolgokról beszélsz akkor az véges.

2021. ápr. 11. 12:05
 32/32 anonim ***** válasza:

A végtelen fogalmán sokat merengtem, és gyakran beleszédültem. Arra jutottam, hogy létezik a való világban is, csak mivel minden általunk belátható objektum véges térben és időben is, az agyunk képtelen feldolgozni a végtelenség létezését, hasonlóan a halálhoz (pontosabban az élő és az élettelen közti lényegi különbséghez).

Az állatokat nem zavarja a végtelenség, mert a praktikus világukban tökéletesen megélnek az ezen való elmélkedés nélkül, de az embert azzal áldotta/verte meg a Természet, hogy mindennek igyekszik megérteni az okát, megtalálnia mozgatórugóit és ezek által a szuperhalmazait. Mivel a végtelenséggel való szembesülés dermesztően félelmetes, olykor nyomasztó és őrjítő tud lenni, a legtöbb kultúra kipárnázta, betömte az általa alkotott, fenyegetően sötét hézagokat különféle vallásokkal, istenekkel, amik megnyugtatják az embereket, elterelik a figyelmüket, és megóvják őket az őrülettől. A vallások fő szerepe az ismeretlenségtől és a végtelenségtől való rettegés enyhítése, értelem teremtése ott, ahol csak az öncélúság tátong.

A bátrabbaknak, akik nem elégszenek meg a "kék pirulával", szembe kell nézni a ténnyel, hogy végtelen a tér, és végtelen az időskála is. Emellett azzal is, hogy végső soron semminek nincs se oka, se értelme, minden "miért?" kérdésre valahol egy éteri "csak." válasz felel, beleértve a feltételezett ősrobbanás kiváltó okára, a kezdeti asszimetria létrejöttére, vagy a tudatra ébredésünkre. A végtelen fogalmának valóságba ültetése eltávolodik a matematikai logikától, inkább filozófiai síkra tereli a kérdést.

2021. aug. 2. 04:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!