Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Baj az, ha én gyakorlatban...

LakatosAnonymus kérdése:

Baj az, ha én gyakorlatban nem hiszek a végtelen fogalomban?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Régóta foglalkoztat a végtelen fogalom, és tettem is fel pár kérdést gyakorira ezzel kapcsolatban. Kaptam érdekes válaszokat, de egyik sem felelt valójában a kérdésemre. Voltak, akik felkapták erre a vizet, hogy milyen hülye vagyok stb. (innen is üzenem, hogy gratulálok).

Szóval, mi is a kérdésem valójában:

Baj, ha nem hiszek a végtelenben?

Mi a véleményetek a vegtelensegrol?

Gondolkodtam, mi lehet a gyakorlatban végtelen, és egybol kiszurtam a világegyetemet. VÉLEMÉNYEM SZERINT véges, mert semmi sem végtelen. Hiába tágul az a nyavalyás "lufi", VALAMI FELÉ tágul, amerre még van tovább.

Sokan példálóznak a végtelen számokkal, de az teljesen baromság. Nem tudod megertetni valakivel a világegyetem végtelenségét, számokkal...

Végtelen mennyiség nem létezik, a végtelen "szám" nem is egy mennyiség. És ha nem lehet mennyiség, akkor méret sem lehet és így tovább.

VÉLEMÉNYEM SZERINT minden véges.

Nektek mi a véleményetek, illetve mennyire hülyeség ha ebben hiszek?

Előre köszönöm! 🙂🙃🙂

2020. szept. 29. 09:19
1 2 3 4
 21/32 Wadmalac ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, megértem a frusztrációt sok emberrel kapcsolatban, néha nekem is tele a hócipőm.

De ettől még bizonyos határokat nem árt betartani.

Az egyik talán az lenne, hogy ha kérdezek, azzal szívességet kérek ingyen, szóval a válaszolókra reagálásnál ezt nem árt fejben tartani.

A másik, hogy egyértelmű bunkózásig bárki részéről nem árt megtartani a megelőlegezett tiszteletet.

Ami a problémád, ugyanazon ok miatt valóban én is a bunkóra már szintén bunkón reagálok, mert belefáradtam a betonhiggadtan sem eredményes józan válaszok hiábavaló írásába.

Néha már én is túl korán reagálok erősebben.

De ez nem jó. És ha a terjedő bunkózás sorába mind beállunk, akkor az egész elfajul és megette a fene.

2020. okt. 12. 15:45
 22/32 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. Tiszteletben tartom, hogy normális körülmények között fejtetted ki a véleményed. Szerintem egyetlen értelmes ember vagy itt a kommentek között, a többin csak sírni tudok.

És valóban hülyeségnek hangzik amit magamban megfogadtam, de én mégegyszer abba a hibába nem esek, hogy valami pozitívat/optimistát írjak ezen az átkozott oldalon.

Egyedüli pozitívnak mondható dolog esetleg, hogy amikor találkozom egy (nem saját hibájából) sz**á oltott gyerekkel akkor kiállok mellette. Bár ez sem mondható pozitivnak, tekintve, hogy olyankor szétszidom a rosszindulatú illető egész familiáját... 😄

2020. okt. 12. 16:23
 23/32 anonim ***** válasza:

"abba a hibába nem esek, hogy valami pozitívat/optimistát írjak ezen az átkozott oldalon."

Akkor - ha erkölcsös vagy - semmit nem írsz ide többé.

A 90% saját tapasztalat.

És egy embernek, én úgy gondolom, van egy saját tartása, amihez ragaszkodik, még rossz körülmények között is.

2020. okt. 12. 17:33
 24/32 Mojjo ***** válasza:
Én egyébként nem értem, mi a gond. Egy szemléltetést baromságnak nevezett a kérdező, oké, de nem látom, hogy ezen túl nagy baj lenne. Nála ezerszer agresszívebb, kultúrálatlanabb kérdezők szoktak itt lenni tucatjával. Én itt nem érzem, hogy bármi olyasmit írt volna a kérdező, ami át kellett volna hogy lője az emberek ingerküszöbét, pláne ennyivel.
2020. okt. 12. 17:59
 25/32 anonim ***** válasza:

Ez azért történhetett, mert egy normásabb embernél reméljük, hogy lehet hatni rá.

Egy megrögzött idiótánál ezt már nem is reméljük.

2020. okt. 12. 18:16
 26/32 A kérdező kommentje:
Nagyon is hatott a dolog, #24 azért elég szépen odatette, hogy nem én vagyok itt a legrosszabb ember, akit kivanhattok. Erre figyeljetek oda, bármit mondtam is...
2020. okt. 12. 19:33
 27/32 Wadmalac ***** válasza:
100%

Sokszor simán kevés a pár sor egy személyes beszélgetéshez képest, nem látszanak azok a gesztusok, amik egy leírva durvának tűnő mondatnak elvennék az élét, plusz benne van az is, hogy az olvasó többet gondol az írt sorok mögé, mint ami valóban ott van.

Aztán oda-vissza elmérgesedik a dolog.

Érdemes minden reakció előtt szuuuuszááá, 5 másodperc és higgadtabban fogalmazni, mint elsőre akartad. Nem mindig jön össze. Nekem, sem, másnak sem.

Egyáltalán az írott közösségi médiának nincs meg az az íratlan illemkódexe, ami ezt kivédené, csak annyit leeht tenni ellene, hogy mi nem sodródunk az árral.

2020. okt. 13. 07:19
 28/32 A kérdező kommentje:

Én is megfigyeltem, hogy azért ezzel a gyakoris veszekedéssel sem érünk sokat, nem ismerjük meg a másik félt, és nem tudjuk eléggé kifejezni magunkat ahhoz, hogy valaha is befejezhessük a vitát.

Én mindig a lehető leghiggadtabban állok hozzá a válaszokhoz, de amikor valaki cinikus, flegma, troll, pofatlan, akk arra eléggé fel szoktam kapni a vizet.

Kösz Wadmalac és bocs mindenért...

2020. okt. 13. 07:38
 29/32 Wadmalac ***** válasza:
100%
Semmi gáz, néha velem is elszalad a ló. Ez már csak ilyen.
2020. okt. 13. 11:17
 30/32 A kérdező kommentje:
Na, kb. 6 éves gyakoris karrierem során először találkozok megértő emberekkel...
2020. okt. 13. 13:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!