Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miben változna a fizikai...

Miben változna a fizikai valóság, ha létezne örökmozgó?

Figyelt kérdés
Nem konkrét levezetések érdekelnek (bár jöhetnek azok is, ha valaki ennyire vágja a témát), inkább szemléltető példák arra, hogy milyen lenne a valóság, ha a fizikai törvények olyanok lennének, hogy megengednék az örökmozgók létezését vagy létrehozását.

2020. szept. 27. 15:08
1 2 3 4 5
 11/42 Mojjo ***** válasza:
93%
@10: Nem értem. Ha tudjuk, hogy az univerzumban nem kell feltétlenül megmaradnia az energiának, akkor tudjuk, hogy nem kell azt az energiát 100%-ban munkavégzésre fordítania, azaz tudjuk, hogy nem felel meg a definíciónak.
2020. szept. 27. 18:06
 12/42 anonim ***** válasza:
14%

"akkor tudjuk, hogy nem kell azt az energiát 100%-ban munkavégzésre fordítania"

te ezt honnan tudod?

azt tudjuk, hogy nem tudjuk, ergó lehet, hogy az. pont ugy, mint a torolkozős példádnál.

2020. szept. 27. 18:22
 13/42 Mojjo ***** válasza:
91%
@12: Onnan, hogy nem kell megmaradnia az energiának. Ha 100%-ban munkavégzésre kellene fordítania, akkor nem lenne megengedhető, hogy eltűnjön a semmibe. Ha eltűnhet a semmibe, akkor nem kell minden esetben teljesülnie, hogy teljes egészében munkára forditódjon.
2020. szept. 27. 18:35
 14/42 Mojjo ***** válasza:
92%
(Amúgy nem értem a lepontozásokat. A vitapartnerem érdekes dolgokat vet fel és emiatt érdekes beszélgetéd alakulhat ki, nem látom, hogy lepontoznivaló lenne.)
2020. szept. 27. 18:38
 15/42 anonim ***** válasza:
60%

ugy látom ugyanazt mondjuk, csak más részét hangsúlyozzuk:

1. az univerzum lehet örökmozgó (ezt én mondom)

2. az univerzum nem feltétlen örökmozgó (ezt te mondod)

szerintem mindketten arra gondolunk, hogy az univerzum lehet hogy örökmozgó, de nem biztos, pont azért mert nem tudjuk pontosan hogy mi történik a szélén (már ha van).

2020. szept. 27. 19:09
 16/42 Mojjo ***** válasza:
85%
Nem. Ha x energiát 100%-ban y-á kell MINGIG minden körülmények között alakítania, akkor nem veszhet el SOHA a nagy semmiben semekkora része. Ha meg van engedve, hogy elvesszen, akkor nem teljesülhet hogy mindig valami munkára fordítódjon. Nem tudom máshogy megfogalmazni.
2020. szept. 27. 19:28
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Az örökmozgó mozog. A környezete nem mozog. Az örökmozgó felvesz valamennyi energiát, csinál vele valamit, majd továbbadja (bármilyen formában) a teljes felvett energiát.

Oké, elfogadom, ha néhány apróságot valaki megvilágít.

1. Az örökmozgó mozog, és képes elkerülni, hogy a környezetét megmozgassa, súrlódjon vele, egyáltalán, hogy kölcsönhatásba lépjen vele. Ezt hogy csinálja? Hogy lehet a környezettől függetlenül mozogni, vele semmi energiát nem közölni (ha mégis, honnan?), környezetben környezettől függetlenül ténykedni, ezt hogyan kell?

2. Az örökmozgó mozog, feldolgozza az energiát, majd továbbadja teljes egészében. És utána megáll vagy tovább mozog? Mert az világos, hogy egyszer, valami energia árán megindítottuk, ez az övé, majd közlünk vele más energiákat, csinál vele valamit és továbbadja. De hogyan különíti el, "honnan tudja" hogy ezt továbbadom, amaz meg kell nekem az örökmozgáshoz?

3. Az örökmozgó mozog. Nem egy monolit, mert az nem tud átalakítani. Vagyis egymáshoz képest mozognak a részei. Hogyan oldja meg a súrlódásmentességet?

4. Jelen világunkban azért nincs örökmozgó, mert nincs zárt rendszer. Aki megmondja, hogyan kell létrehozni, nagyon megtisztelne. Mert ugye nincs tökéletes szigetelés, nem tudom hogyan kell azt csinálni, hogy egy bármilyen térrésszel (az örökmozgóval) közlök energiát, és az engedelmesen csak ott marad, hogy az örökmozgó továbbadhassa. Akkor nincsenek fotonok, sugárzások, egyáltalán mozgás (az örökmozgó kivételével), semmi nincs, vagy hogyankell elképzelni? Mert ugye ha van mozgás, van energiacsere. Uram bocsá' energiaszökés! Ezt hogyan kell megoldani?

Van még, ha ezekre kaptam megnyugtató választ, folytatom. Egyszer talán eljutunk a megoldáshoz is.

2020. szept. 27. 20:21
 18/42 Mojjo ***** válasza:
18%
@17: Eszmecsere. De ez ismeretlen fogalom neked, ugye jól sejtem? :)
2020. szept. 27. 20:28
 19/42 anonim ***** válasza:
18%

[link]

ezt ajánlom

2020. szept. 27. 20:43
 20/42 Mojjo ***** válasza:
32%
@20: Köszi, amint tudom, el is olvasom!
2020. szept. 27. 20:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!