Elég rossz hatással lenne, denemfognak kihalni. Európában pl a statiszrikák szerint emelkedik a méhek száma.
2020. szept. 26. 23:29
12/21 anonim válasza:
"Ha kipusztulnak a méhek, akkor az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl" Ez állítólag nem kisebb ember mondta, mint Eistein. Kínában van egy olyan régió, ami hagyományosan gyümölcstermesztő vidék, de a környezetszennyezés miatt már jó ideje teljesen kipusztultak a méhek. Most a lakosság kb. felének az a dolga, hogy virágzás idején kézzel porozza be a fákat. Még így is jó ha fele-negyede a termésátlag mint ahol ezt a méhek teszik. Nem is szólva arról, hogy a vadon élő növények egy jó része egyszerűen eltűnt szaporodás hiányában.
2020. szept. 27. 13:14
13/21 anonim válasza:
Ha ez igaz is, nem hiszem, hogy bele kéne keverni Einsteint, mindent a szájába adnak, úgy hihetőbb. Vagy pontosan hol és mikor mondta?
2020. szept. 28. 19:48
14/21 anonim válasza:
Aki üvegházban termesztett már zöldséget és balgatag módjára kizárta a méheket, az tudja, hogy ugyanúgy megteremnek a növények, csak éppen jelentősen kevesebb termést hoznak. Nagyjából hasonló történne a természetben is, hiszen a szélre hárulna a beporzás, ami nem egy túl hatékony módszer. Az ültetett növények biztosan kihúznák méhek nélkül is, de amik emberi beavatkozás nélkül, egymástól messze nőnek, azok kb. kihalásra lennének ítélve. Ezek nyilván magukkal vonzzák az éhínség növekedését, hiszen kevesebb termés, több éhes száj, kevesebb vitaminbevitel, stb.
2020. okt. 1. 00:37
15/21 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy Einstein mondott e ilyet, de láttam egy TV műsort, ami pontosan ezzel foglalkozott. Ott , ha jól emlékszem azt mondták, hogyha, minden méh kipusztul, akkor 3 év múlva az emberiség is kipusztul. Nagyon szépen levezették, számadatokkal.
Egyáltalán nem tűnt a valóságtól elrugaszkodottnak a műsor.
Szóval nem én kevertem bele a dologba. Einstein nem egy vaskalapos fizikus volt,mondhatjuk úgy is elég laza figura lehetett, több száz jópofa idézet maradt fenn utána, és nem mind a relativitás-elméletről, tenzor-egyenletekről szól. Kösz #15, úgy látom csak te értékelted ezt pozitívan.
2020. okt. 1. 10:26
17/21 anonim válasza:
Akkor én is linkelnék egy pár cikket, bár a jó szándékod értékelem. Nyilván komoly gond lenne, ha kihalnának a méhek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!