Ha féreglyukban utaznánk, akkor az időben is utaznánk?
A legközelebbi galaxis 2.5 millió fényévre van, 10 fényéven belül alig pár csillag van.
A féreglyukról azt se tudjuk létezik-e egy is, csak elméleti lehetőség.
Szerintem az a fajta időtorzulás nem lenne, ami fénysebesség közelébe.
Ugy kepzeld el a fereglyukat az univerzimban mint mikor egy a4es papirlapra rajzol 2 pontot. Egy A es B pontot majd ezt a 2 pontot osszekotod. Alapesetben ez lenne az amikor a foldrol mennenk siman a galaxysba. A fereglyukat pedig ugy kepzeld el hogy megfogod a papirt es odahajtod az A pontot a B ponthoz igy a hatalmas tavolsag rovidulne. En ugy kepzelem el hogy aki belep a fersglyukba annak az ido valtozatlan maradna a szamara de a kulvilagban pedig gyorsabban telne. Pl belepsz a fereglyukba neked ugy tunik 10 perc alatt at is ertel rajta es ki lyukadsz a masik vegeben kozben meg eltelt mar vagy 60 ev a foldrol nezve.
Igen erdekes tema sok sok elmeletet lehet krealni rola akarcsak az idovaltozasrol. Ha a Marson volnank es ott eltelne 1 nap azt vajon olyan hosszunak ereznenk mintha a Foldrol neznenk vagy megereznenk a kulonbseget a 2 bolybo naphossza kozott?
Egyszer olvastam olyat is hogy azok a bolygok amik egy feketelyuk kozeleben vannak a feketelyuk miatt a bolygoforgasi sebessege csokken es lassul az ido. Vagyis ha azon a bolygon volnank akkor az ott eltoltott pl 1 ora a Foldihez kepest tobb ev lenne valojaban. Vagyis mi annyit veszunk eszre hogy elment 1 ora valojaban meg vagy 30 ev eltelt mar.
Aki szerint hulyeseg neki is van igaza meg nem is ugyanis a fekete lyukat elgorbitik a teret es az idot is igy szerintem ez siman lehetseges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!