Egy téridő-szingularitás "belső fala" tömör vagy ragasztott hatású?
Én egyébként azt nem értem miért van itt ennyi feketelyukas stb kérdés.
Rendben, sok ilyen műsor készül laikusoknak, de ezek olykor azt a téves illúziót adják az embernek, hogy ők ezt megértették.
Pedig ezek már a fizika legmagasabb csúcsán helyezkednek el és amíg az ember még a gyorsuló mozgást sem érti, nem tud deriválni stb ilyenekkel foglalkozni nagyjából felesleges.
Most ezt nem sértésként, meg fene se tudja mi a kérdező végzettsége, de nekem ez feltűnt, mint jelenség.
A kérdező kitalált valamit, már tovább is szőtte, és azt kellene megmagyarázni. Erre mit lehet írni? :)
(A kérdés kb. olyan, mint hogy a rajzfilmben a prérifarkas mikor túlmegy a szakadék peremén, akkor miért nem esik le rögtön, mi tartja meg és az miből van.)
Nem én találtam ki. Wadmalac írt erről egy régebbi kérdésemnél (#22-es komment):
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Az ő állítása ihlette ezt a kérdést. Ha annyira számít milyen végzettsége van a kérdezőnek, lehet neki írni privátba. Mindenképp konstruktívabb, mint nyilvánosan oltani/fikázni a kérdését.
Ha nem írtok releváns választ, akkor töröltetem a moderátorokkal a kommentjeiteket. Köszönöm!
Wadmalac válaszát teljesen félreértetted, és tökéletesen alátámasztod az első két választ itt. Az nem egy felület, hanem egy térrész. Talán ha eleve úgy teszed fel a kérdést, hogy azt a válasz hogyan kell érteni, a mese része nélkül, akkor még válaszolni is lehetne rá.
Amúgy az csak téged minősít, ha töröltetni akarsz olyan válaszokat, amik nem tetszenek vagy amiket nem értesz.
Az a helyzet, hogy fingunk nincs, mi van, hogyan van a szingularitáson BELÜL. A mai fizikánk még tippelgetni is nehezen tud erről.
Úgyhogy tényleg valamit félreértettél.
Hah, sejtem, mit értettél félre. A féreglyuk "fala" nem egy felület, hanem háromdimenziós tér. Csupán torzult.
Ezért nehéz megérteni a dolgot és félrevezető bármilyen 2D-s ábrázolás.
A térgörbület 2D-s ábrázolásaiban látható "felület" valójában maga a 3D tér.
"Az a helyzet, hogy fingunk nincs, mi van, hogyan van a szingularitáson BELÜL."
Mi? :D A szingularitás az egy pont, ráadásul definíció szerint nem is eleme a téridőnek. Mi az hogy mi van 'benne'?
"A szingularitás az egy pont, ráadásul definíció szerint nem is eleme a téridőnek. Mi az hogy mi van 'benne'?"
A kérdező tutira az ESEMÉNYHORIZONTRA gondolt, nem a szingularitásra, ott van értelme erről beszélni.
Csak nem javítottam ki, mert minek. :D
Ja :D mondjuk a kérdés akkora katyvasz...
ha lecseréljük a szingularitást eseményhorizonra, akkor se lesz sokkal értelmesebb kérdés belőle :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!