Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem bontja le a szerveze...

Miért nem bontja le a szervezet az édesítőszert?

Figyelt kérdés

[link]


Ennek az édesítőszernek a kapcsán mondták, és írja is az oldal, hogy nem kell a diéta során számolni a ch-t, mert nem szívódik fel.


Utána olvastunk, hogy a szervezet nem bontja le, mert más a szerkezete.


De miben más, ha egyszer ugyanúgy szénhidrát?



2020. aug. 1. 20:57
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Nincs olyan, hogy szénhidrátbontó enzim. Specifikus molekulákat specifikus enzimek képesek bontani. Ha egy konkrét molekulához nem termel lebontó enzimet a szervezeted (vagy esetleg más mikroorganizmusok a szervezetedben), akkor nem tudod megemészteni, mert nincs ami lebontsa.
2020. aug. 1. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 sadam87 ***** válasza:
100%
Amúgy a termékben levő édesítőszerek közül kettő (erythritol, stevioside) nem is szénhidrát, csak szénhidrát származék. (A sucralose viszont valóban szénhidrát, de nem tudja lebontani a szervezet azt sem, ahogy az 1. válaszoló írta.)
2020. aug. 1. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Kőszén azért létezik egyáltalán, mert amikor az keletkezett, akkor még nem léteztek a fabontó gombák.

Lóalkatrész sem lenne most ott, ha már akkor is léteztek volna.

2020. aug. 1. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!