Miért nem bontja le a szervezet az édesítőszert?
Figyelt kérdés
Ennek az édesítőszernek a kapcsán mondták, és írja is az oldal, hogy nem kell a diéta során számolni a ch-t, mert nem szívódik fel.
Utána olvastunk, hogy a szervezet nem bontja le, mert más a szerkezete.
De miben más, ha egyszer ugyanúgy szénhidrát?
2020. aug. 1. 20:57
1/3 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy szénhidrátbontó enzim. Specifikus molekulákat specifikus enzimek képesek bontani. Ha egy konkrét molekulához nem termel lebontó enzimet a szervezeted (vagy esetleg más mikroorganizmusok a szervezetedben), akkor nem tudod megemészteni, mert nincs ami lebontsa.
2/3 sadam87 válasza:
Amúgy a termékben levő édesítőszerek közül kettő (erythritol, stevioside) nem is szénhidrát, csak szénhidrát származék. (A sucralose viszont valóban szénhidrát, de nem tudja lebontani a szervezet azt sem, ahogy az 1. válaszoló írta.)
3/3 anonim válasza:
Kőszén azért létezik egyáltalán, mert amikor az keletkezett, akkor még nem léteztek a fabontó gombák.
Lóalkatrész sem lenne most ott, ha már akkor is léteztek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!