A teámat szárított Stevia levelekkel édesítettem. Olvastam egy cikket az édesítők negatív hatásairól (pl. a cukrot is növelik a szervezetben), ezért elbizonytalanodtam. A Stevia ebben a formában is lehet káros az egészségre?
Erre én is kíváncsi lennék, annyi mindent lehet olvasni a neten...
Szerintem azért a stevia pár fokkal jobb, mint a mesterséges édesítőszerek, és ha nem tonnaszámra használod, nem okoz bajt. Az még jobb, hogy magát a növényt használod, nem valami agyonra feldolgozott cuccot.
Egyebekben figyeld a tested jelzéseit. Mindenkinek a szervezete másképp reagál. Írhatják x dologról, hogy nem okoz ezt vagy azt, ha a tapasztalat másképp mutatja.
Az édesítők nem a "cukrot emelik a szervezetben", hanem ugyanolyan hatással vannak az inzulinkibocsátásra, mint a cukor. Az édes íz hatására megemelkedik az inzulinszint, viszont energia nem érkezik, ezért éhes leszel, többet fogsz enni, vagy ha nem eszel akkor leesik a vércukrod, rosszullétet okozhat. EZ a fő probléma az édesítős cuccokkal.
Az, hogy az üzletben mit mondanak, hát... :D nyilván el akarják neked adni a cuccukat, nem fognak rosszat mondani róla.
"Az édes íz hatására megemelkedik az inzulinszint"
Ahogy egy pékség illatára is vagy egy gyümölcs látványára sőt egy sütemény gondolatára. Normális esetben a szervezet ezt tudja kezelni. Nem hiszem, hogy pár levél stevia bármilyen problémát okozna.
"Ahogy egy pékség illatára is vagy egy gyümölcs látványára sőt egy sütemény gondolatára."
Ezt hogyan? :D Linkeljél már egy kicsit is tudományos cikket ezzel kapcsolatban.
"Ezt hogyan? :D Linkeljél már egy kicsit is tudományos cikket ezzel kapcsolatban."
Nem tudom, neked mi a kicsit is tudományos. Nekem megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!