Akadémikus szinten elfogadott az időtagadás?
Figyelt kérdés
Én erről a prezentista metafizikában olvastam, de akkor se vettem komolyan. Most egy külföldi fizikus barátom mondta, hogy az idő nem létezik, csak az emberi szubjektum szüleménye.2020. júl. 29. 23:28
11/13 Wadmalac válasza:
Szerintem ez egy nagyon félre-interpretálása az idő fogalmának.
Az idő a változások mértéke, lehet rá mondani, hogy ahogy mi mérjük, ahogy gondolunk rá, az már egy nem teljesen valós absztrakció, viszont amit ez a fogalom és mérték reprezentál, az elég keményen létező dolog.
Az időfogalom fizikai területenként eltérhet, de ez sem teszi nem létezővé.
Ha a "külföldi fizikus" és a komplett hely, ahol tanult, tanít, dolgozik, akármi, mind-mind csak fotonokból áll, aláírom, hogy nekik nem létezik az idő. :D
12/13 anonim válasza:
Nem ugy ertette az a barat, hogy ido nincs kulon, terido van? Persze foldi korulmenyek kozott kb. mindegy, de relativisztikus sebessegeknel, nagyon pontos meresnel (GPS muholdak, hegyre vitt atomora) es hasonlo esetekben szamithat a ketto kozti kulonbseg. De ha kesel egy hetet a cikk leadasaval, akkor a fizikus fonokod ugyanugy le fog szidni.
13/13 anonim válasza:
Kérdezz vissza, hogy pl. a v=s/t formulában miként értelmezi a t paramétert. Vagy hogy hogy definiálná a sebesség fogalmát. De a fénykúpra is rákérdezhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!