Mi történik ha alvásparalízis átélése közben valaki próbál felébreszteni?
Nem tudom, velem még nem történt meg, de ilyenkor érzékeled a körülötted levő világot. Ha felkeltene valaki, akkor szerintem csak már simán tudnál mozogni, mintha rendes alvásból keltenének fel. Ekkor már ugye az agyad és a tested is ébren lesz. Szerintem hamarabb vége lesz, de hátha mások jobban értenek hozzá.
Azért remélem segítettem.
Én már sokszor keltem már fel ilyen bénult állapotban.
Semmimet nem tudtam mozgatni, beszélni sem tudtam. A légzésem nagyon lassú volt és egyre lassult. Pánik volt rajtam, de nem tudtam mit csinálni és "beletörődtem" hogy ez van és végül visszaaludtam és reggel felkeltem.
Mint tapasztalt egyén mondom, hogy igen, csak ez segít kizökkenteni abból a horrorból, amit átél az ember ezidő alatt az elme játékainak köszönhetően.
Felakarsz ébredni, ébren is vagy, csak éppen se mozdulni nem tudsz, sem hangot kiadni, és aztán valami sötét sz_r meghelenik a szobában az ágyadnál és lenyom és nem kapsz levegőt. Ez rendszeres, általános tünet világszerte és szörnyű. Ilyenkor ordítasz, de valójában ilyen elhaló nyögést hallani csak. Ha szerencséd van, észreveszi a társad, a szüleid és felébresztenek.
Az anyámnak például stressz és kialvatlanság miatt ez rendszeres. Ő tud jelezni úgy, hogy erősen fujja a levegőt, vagy valamit csinál a kezével. Aztán miután felrázza a féléber bénúltságból az apám, akkorát szokott ordítani ijedtében, hogy a szívem megáll.
Nagyon rossz dolog.
Én úgy próbálom kivédeni, amióra megéltem, hogy a hasamon alszom, és akkor nem tud az a valami lenyomni és fojtogatni, ami ilyenkor ilyen formábab jelenik meg a féléber, félálom állapot miatt.
Nem jó dolog..
Kifejezetten segít.
Nekem időszakonként heteken át napi többször is szokott lenni. Hozzá lehet szokni.
Trükkök: Az arc izmait mozgasd, ahelyett, hogy csapkodni és rúgdosni próbálnál. Ha félsz, hogy újra lebénulnál, ülj fel és úgy aludj vissza. Elalvás, visszaalvás előtt képekben gondolkodj ne szavakban, úgy értem képzeld, hogy egy parkban sétálsz ahelyett, hogy bonyolult kérdéseken agyalnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!